Metaverse, Türk siyasetine sıçradı

featured

Dijital ortamı sanal gerçeklik boyutuna taşımayı hedefleyen Metaverse, Türk siyasetini de etkiledi. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı ocak ayı toplantısını Metaverse üzerinden yapacak. DEVA Partisi ise Metaverse üzerinden genel merkez satın alan ilk parti oldu.

Sputnik’ten Osman Nuri Ceret’in haberine göre; AK Parti’nin 7’nci olağan kongresinden sonra kurulan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı’nın ilgilendiği konuların başında, sanal gerçeklik dünyası geliyor. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, yapılan çalışmaları Sputnik’e anlattı:

“Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve blok zincir teknolojileri üzerinde yükselecek olan Metaverse platformları yakın gelecekte gündelik hayatlarımızı ve iş sektörlerini dönüştürme potansiyeline sahip dijital mecralar olarak ön plana çıkmaya başlamıştır. AK Parti olarak hem bu teknolojiyi içselleştirmek ve kullanmak hem de bu mecraların düzenlemeleri noktalarında çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. AK Parti iktidarları döneminde ülkemize 19 yılda kazandırılan eser ve hizmetleri Metaverse dünyasına taşımaktayız”

Metaverse ortamında bir genel merkez binası tasarlayan DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın, partisinin Metaverse çalışmalarını şöyle anlattı:
“Orada şirketler dükkanlar açıyorlar yavaş yavaş yurt dışında. Bundan bir 20-30 sene önce web sitesi açmak gibi. Bir siyasi partinin niye burada olduğunun 3 tane sebebi var. Bir tanesi, bu konunun konuşulması, yani Türkiye’nin ufkunun açılması. İkincisi ve daha önemlisi; vatandaşımızın ufku çok daraltıldı son yıllarda, işte ‘çıkar telefonunu, kombiyi yakmayıver, onu yemeyiver’ diye yavaş yavaş bir baskı ile, vatandaşlarımızın ufku daraltıldı. Biraz vatandaşın ufkunun açılması lazım. Üçüncüsü de; biz bu dijital dönüşüm ve teknolojiye en önem veren partiyiz. Bu konuyla ilgili bir birim kurmuş olan yegane partiyiz ve Türkiye’nin yarına atılımı için bunu çok kritik görüyoruz. O yüzden her yerde olmamız lazım,. Nasıl esnaf ziyaretlerinde olmamız gerekiyorsa, Twitter’da da olmamız gerekiyor”

Metaverse üzerinden yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Dalgın “İlk olarak bir toplantı yapılacak. Bu ortam üzerinden toplantılar yapacağız. Orada herkes avatarıyla yani kendisini sembolize eden bir figürle toplantılara katılabilecek. Genel merkezi ziyaret edebilecekler. Ali Bey’in de bir avatarı, sembolü genel merkezde şu anda. Vatandaşlar toplantılara katılabilecekler. Ondan sonrasında zaten bu alanın içinde olmamızın sebebi de bu gidişatın içinde bulunmak. Yani teknolojiler gelişirken bunları kullanmak, bunların içinde olmak gerekiyor. Çünkü bugünden yarına ne olacağını bilmiyorsunuz. Ama ilk adım olarak toplantılara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Metaverse, Türk siyasetine sıçradı