Meteoroloji’den 12 İl için Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji'den 12 İl için Sarı Kodlu Uyarı

Yeni haftanın ilk gününde hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısında bulundu. İşte detaylar:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, bu gece ve yarın sabah saatlerinde Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kayseri’nin güney ve doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Yağışların Adana’nın doğusu ile Hatay kıyılarında çok kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar nedeniyle bölgede sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı ve rüzgar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Ayrıca, bu gece ve yarın sabah saatlerinde Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı olacağı uyarısı yapıldı. Toz taşınımının Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Osmaniye illerini etkilemesi bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi ve hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklar olabileceği için vatandaşların dikkatli olması istendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meteoroloji’den 12 İl için Sarı Kodlu Uyarı