Meteroloji’den 7 İl için Sarı Kodlu Uyarı

Meteroloji'den 7 İl için Sarı Kodlu Uyarı

Türkiye’nin batı kesimlerini etkisi altına alan sağanak yağış, bugün de devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu iller Bolu, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Sakarya olarak açıklandı. Bu illerde yaşayan vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Ancak yer yer sağanak geçişleri bekleniyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve Isparta gibi illerde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Yağışların Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya ve Denizli çevreleri ile Bursa, Burdur ve Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat ve Adıyaman çevreleri ve Trabzon’un batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların etkili olduğu bölgelerde vatandaşlar zor anlar yaşadı. İstanbul’da dün öğleden sonra başlayan kuvvetli yağmur özellikle Avrupa Yakası’nda etkili oldu. Sele neden olan sağanak yağış kent genelinde trafik yoğunluğuna da yol açtı. Yağış nedeniyle yollar göle dönerken bazı iş yerlerini de su bastı. Arnavutköy’de ise su basması ve yıkılmalar meydana geldi. Gece saatlerinde bölgeye gelen İstanbul Valisi Davut Gül, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve zarar tespiti yapılacağını söyledi.

Yağışların devam edeceği günlerde vatandaşların meteorolojik uyarılara dikkat etmesi ve tedbirli olması gerekiyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meteroloji’den 7 İl için Sarı Kodlu Uyarı