Metin Uca’ya Veda Töreni

Metin Uca'ya Veda Töreni

Sunucu ve yazar Metin Uca, hayata veda ettikten sonra sevenleri tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda anıldı. Uca için düzenlenen törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uca’nın ailesi, dostları ve hayranları ile birçok siyasi isim katıldı.

Törende, Uca’nın kız kardeşi Mehtap Uca Erdoğan, abisi için kaleme aldığı mektubu okudu. Uca’nın yakın arkadaşları da sahneye gelerek Uca ile yaşadıkları anları paylaştı. CHP Genel Başkanı Özel, Uca ile yaptığı bir telefon görüşmesini anlatarak, Uca’nın ölümünün kendisini derinden üzdüğünü söyledi.

İmamoğlu ise Uca’nın vefat haberini duyduğunda, toplumu aydınlatan, uyaran, düşündüren ve hissettiren güçlü bir sesin daha sessizleştiğini düşündüğünü ifade etti. “Yazdıklarıyla hepimize çoğu zaman ders veren özel bir insandı” diyen İmamoğlu, Uca’nın yazarlık, gazetecilik ve tiyatro gibi farklı alanlarda başarılı çalışmalara imza attığını belirtti. İmamoğlu, Uca’nın değerli bir insan olduğunu ve çok özleneceğini vurguladı.

Konuşmaların sonrasında Uca’nın naaşı, alkışlar ve karanfiller arasında Ankara’ya gönderildi. Metin Uca’nın cenazesi, yarın Ankara Kocatepe Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Metin Uca’ya Veda Töreni