Mevlüt Çavuşoğlu’ndan AB Açıklaması

featured

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AB ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle görüşmesinde,”Reform gündeminde kararlıyız. AB bize destek olmalı. Geleceğimizi Avrupa’da görüyor ve bunu birlikte inşa etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin bu ay İstanbul’da yapılacağını belirten Çavuşoğlu, “Daha sonra Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’la da bir araya gelme konusunda da mutabıkız. Tarihini daha sonra belirleyeceğiz.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin reform gündeminde kararlı olduğunu belirterek “Geleceğimizi Avrupa’da görüyor ve bunu birlikte inşa etmek istiyoruz.” dedi.

Çavuşoğlu, AB ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi.

Büyükelçilere hitabında Çavuşoğlu, geçen hafta da ASEAN üyesi ülkelerin Ankara’da ​​​bulunan büyükelçileriyle bölgesel ve küresel meseleleri konuştuklarını hatırlatarak farklı coğrafyalardan ülkelerin büyükelçileriyle yapılan bu toplantıların, Türkiye’nin dış politikasının 360 derecelik geniş bakış açısını yansıttığını belirtti.

Olağanüstü bir yılın geride kaldığını; 2020’nin tarihi bir sene olarak hatırlanacağını söyleyen Çavuşoğlu, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte birçok şeyin aynı anda yaşandığını kaydetti.

Bu süreçte bir yandan küreselleşmenin bittiğini söyleyenlerin olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, diğer yandan da küreselleşmenin ne kadar derinleştiğinin görüldüğünü söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mevlüt Çavuşoğlu’ndan AB Açıklaması