MHP Lideri Bahçeli’den İlker Başbuğ’a 27 Mayıs Tepkisi

featured

MHP lideri Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un 27 Mayıs darbesine ilişkin sözleri için “Erken seçim ve 27 Mayıs sözleri tam bir gaflet ve garabettir. Düşünceleri her zaviyeden sakıncalı ve sorunludur.” dedi. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar içinse, “Sokak hareketine dönüştürme ısrarı ateşle oynamaktır” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ’un 27 Mayıs’a ilişkin sözleri ile Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara tepki gösterdi.

Bahçeli yazılı bir açıklama yaparak, son günlerdeki tartışma konuları hakkında görüşlerini bildirdi.

Bahçeli’den Açıklamalar

Bahçeli açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye’yi çok tehlikeli bir tartışma ve kamplaşma girdabına sürüklemek maksadıyla el ovuşturan, hava koklayan, fırsat kollayan menhus emeller ve karanlık çevreler son günlerde tahrik kampanyalarına hız vermişlerdir. Ülkemizin sinir uçlarını tahriş ve tahrip etmek niyetiyle müsait ortam yoklayan mihrakların iç barış ve toplumsal huzurumuzu kirli bir senaryo çerçevesinde bozma teşebbüsleri ne gözlerden ne de dikkatlerden kaçmıştır. Kaos failleriyle kargaşa figüranları son kozlarını oynamak için tekrar nifak sahnesine çıkmışlardır. Bu kapsamda tezahür eden vahim gerçekler tüm çarpıcılığıyla ortadadır. Aziz milletimizin milli ve manevi hassasiyetleriyle ters düşmüş kör ideolojiler ve köhne siyasi kesimler emperyalizmin kurşun askerliğine soyunmuşlardır.

İlker Başbuğ’a Tepki

Genelkurmay Eski Başkanı Sayın İlker Başbuğ’un, 4 Ocak 2021’de Cumhuriyet Gazetesi’nde neşredilen düşünce ve kanaatleri her zaviyeden sakıncalı, her cepheden sorunludur. Bu şahsın mantık hataları, kafa karışıklığı ileri düzeydedir. 27 Mayıs 1960 darbesinden önce şayet bir erken seçim tarihi açıklansaydı darbe önlenebilirdi, demek tam bir gaflet, tam bir garabettir. Sayın İlker Başbuğ, erken seçim kararı almış bir hükümete karşı yapılan darbeyi gayri meşru, erken seçim kararı almamış bir hükümete yapılan darbeyi de zımnen makul ve meşru kabul etmektedir. Bu ifadeler normal karşılanacak ve sineye çekilecek bir durum sayılamayacağı gibi vesayetçi ve anti demokratik bir açmazdır. CHP’nin başını çektiği zillet ittifakının erken seçim dayatması ve zorlamasıyla Sayın Başbuğ’un sözleri üstü üste koyulduğunda, muhtemel gelişmelerle ilgili tuhaf ve düşündürücü bir illiyet bağının kurulması abartılı ve afaki bir değerlendirme olmayacaktır.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP Lideri Bahçeli’den İlker Başbuğ’a 27 Mayıs Tepkisi