Migros, Malatya’da Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor

Migros, Malatya’da Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor

Migros, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket, KAP’a yaptığı açıklamada, Malatya’da 16 MWp gücünde güneş enerjisi santrali kurmak için Aksa Solar ile iş birliği yaptığını duyurdu. Şirket, “Enerji Performans Sözleşmesi iş modeli ile, yaklaşık 300’ü aşkın mağazanın elektrik tüketimine denk temiz enerji üretecek olan ve yaklaşık 6 ayda kurulumu öngörülen tesisin, 2024 yılı başında devreye alınması planlanmaktadır” dedi.

Migros ve Aksa Solar’ın ortak açıklamasına göre, güneş enerjisi santrali 170 bin metrekarelik bir alanda yaklaşık 29 bin adet güneş panelinden oluşacak. Santral, yılda ortalama 27 milyon kWh elektrik üretecek. Aksa Solar, proje yatırım desteği ve tüm izin, tasarım, kurulum, işletme ve bakım süreçlerini üstlenecek.

Bu proje sayesinde Migros, 13 ildeki 300’ü aşkın mağazasının elektrik ihtiyacını tamamen temiz enerji ile karşılayacak. Böylece hem enerji maliyetlerinde tasarruf sağlayacak hem de karbon ayak izini azaltacak. Santral, yıllık yarım milyon ağacın atmosferden çektiği karbona denk yaklaşık 12 bin ton karbon emisyonunu engelleyecek.

Migros İcra Kurulu Üyesi Şevki Tuncer, sürdürülebilirlik adına her geçen gün kendilerine koydukları hedef çıtasını yükselterek sektöre öncülük ettiklerini belirtti. Tuncer, “Aksa Solar ile gerçekleştirdiğimiz Malatya’daki güneş enerjisi santrali projesi sadece çevre dostu bir enerji kaynağı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda enerji tüketimimizi etkili bir şekilde yöneterek karbon net sıfır hedefimize emin adımlarla ilerlememize de yardımcı olacak” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Migros, Malatya’da Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor