Mikrokredi ile Kadınlar Hayallerini Gerçekleştirmeye Devam Ediyor!

featured

Semra Kanat 1981 yılında İstanbul ili Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. İstanbul Çatalca’da hayatını idame etmektedir. İlkokulu bitirdiğinde ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için iş hayatıyla erken tanışmak zorunda kalmıştır.

 

İlk olarak komşularının sahibi olduğu bir şirkette telefonlara bakmaya başlamıştır. Bir süre bu işe devam eden Semra Kanat daha fazla gelir elde edebileceği bir iş ararken ablasıyla birlikte evlerinden uzakta bir tekstil firmasında servisle gidip gelerek çalışmaya başlamıştır. Uzun süre çalıştığı tekstil firmasının iflas etmesiyle bir çıkış yolu arayan Semra Hanım daha önce abisinin çalıştığı telefoncu dükkânın başına geçmeye ve işlerini büyütmeye karar vermiştir. Zamanla büyük telefon operatörlerinin bayiliğini almıştır ve deneye deneye telefon tamir etmeyi öğrenmiş ve bunu iyi bir gelir kapısı haline getirmiştir.

 

Okuyamadığı için hayata küsmeyen özgüvenini kaybetmeyen Semra Hanım hayatın gerçeklerini yaşamanın okulda öğrenilemeyeceğini ama ne olursa olsun hayata bir şeyler katmanın en önemli unsur olduğunu düşünmektedir. Kendisini ailesi tarafından merhametle büyütülmüş bir birey olarak tanımlayan Semra Hanım işinden elde ettiği gelirlerin büyük bir bölümünü sokak hayvanlarına harcamaktadır. ‘‘Hayvanlar susuz, mamasız kaldığı zaman ben gece evde uyuyamıyorum’’ diyerek sokak hayvanlarına dikkat çekmektedir.

 

Şahsi arabasıyla büyük bir kaza geçirip aracını perte çıkaran Semra Hanım asla pes etmediğini Mikrokredi desteğiyle dükkânına malzeme alıp çalışarak tekrardan araba aldığını söylemektedir ve bütün kadınların çalışıp üreterek hayalleri için mücadele etmeleri gerektiğini savunmaktadır.

‘’Sermaye Birikimi Modeline” dayalı olarak her yıl artacak şekilde, 2014 – 2021 yılları arasında, toplamda 15.400 lira mikrokredi kullanan Semra Kanat,  “bugüne kadar kullanmış olduğu mikrokrediler den yaklaşık 81.600,00 TL gelir sağladığını” belirtmektedir. Bugüne kadar elde ettiği gelirle; ailesinin temel ihtiyaçları ve sokak hayvanları için harcamıştır.

Bir iş fikri olan her dar gelirli kadının yanında olan mikrokredi uygulaması Semra Kanat’ın da hayatının değişmesine imkân sağlayarak, hiç kimseye muhtaç olmadan, temel ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olmuştur. 2014 yılında, dar gelirli bir kadın olan Semra Kanat, bugün sahip olduğu Telefon Tamir ve Satış Mağazası ile aylık gelirini 5.000 liraya ulaştırmış bir iş kadınıdır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mikrokredi ile Kadınlar Hayallerini Gerçekleştirmeye Devam Ediyor!