Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Skandal Açıklamalar: “Keşke Şeriatı Övecek Kadar Bilgim Olsaydı”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Skandal Açıklamalar: “Keşke Şeriatı Övecek Kadar Bilgim Olsaydı”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 11 Temmuz 2023 tarihinde A Haber canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmen atamaları, karma eğitim, Suriyeli öğrenciler ve Türkiye Yüzyılı vizyonu gibi konularda soruları cevapladı. Ancak Tekin’in yaptığı bazı açıklamalar büyük tepki çekti. İşte o tartışma yaratan açıklamalar:

Öğretmen Atamaları

Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin bir soru üzerine “Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili detaylı konuşacağız ama hepsini anlıyorum, kuşkusuz üniversite lisans programlarından mezun oldular, aileleri beklenti içinde, kendileri beklenti içinde… Biz de nihayetinde millî eğitim ailesine yeni fertlerin katılmasını arzu ediyoruz ama bunun hepsinin bir prosedürü var, elimizden geldiğince o arkadaşların problemlerini de çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

Tekin’in bu sözleri, atama bekleyen binlerce öğretmen tarafından yetersiz ve samimiyetsiz bulundu. Öğretmen adayları, sosyal medyada #Atamaİstiyoruz etiketiyle tepkilerini dile getirdiler. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2023 yılında sadece 20 bin öğretmen ataması yapacağı iddia edildi.

Karma Eğitim

Tekin, karma eğitimle ilgili olarak da tartışma yaratacak bir açıklama yaptı. Bakan Tekin, “Karma eğitim zorunlu değil. Bizim eğitim sistemimizde karma eğitimi zorunlu kılan bir madde yok. Bu konuda velilerin tercihine saygı duyuyoruz. Bazı okullarımızda karma eğitim uygulanmıyor. Bu okullarımızın başarısı da gayet iyi.” dedi.

Şeriat Övgüsü

Milli Eğitim Bakanı yayında kendisine yöneltilen bir başka soruda ise şeriatla ilgili görüşlerini açıkladı. Tekin’e “Şeriat öven kitap mı yazdınız?” diye sorulduğunda, “Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsaydı” cevabını verdi. Yusuf Tekin’in verdiği bu cevap üzerine akıllara Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi zamanı Milli Eğitim’in Yeniden Refah Partisi’ne teslim edileceğine yönelik eleştiriler ve iddialar geldi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Skandal Açıklamalar: “Keşke Şeriatı Övecek Kadar Bilgim Olsaydı”