Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Kurduğu Maya Okulları Sermayesine 10 Milyon Kattı…

featured

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 2002 yılında 10 bin liraya kurduğu Maya Okulları, aradan geçen 18 yılda giderek büyüdü ve sermayesini 15 milyon liraya çıkardı. Bu hızlı sıçrayış dikkat çekti

ŞUBE SAYISI YÜKSELDİ

Son sermaye artırımı Ziya Selçuk bakan olduktan sonra yapıldı ve mevcut 5 milyon liralık sermayenin üstüne 10 milyon lira konuldu. Maya Okullarının şube sayısı ise 9’a yükseldi. Ayrıca koronavirüs nedeniyle okulların nasıl açılacağı tartışma konusuyken Maya Okulları’nda alınan önlemler de dikkat çekmişti.

10 BİN LİRAYA KURULMUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Maya Okulları 28 Şubat 2002 tarihinde “Maya-Gen Eğitim Yayıncılık Bilgisayar, İnşaat, Gıda, Pazarlama, Turizm, Ticaret Limited Şirketi” Ankara’da kuruldu. Şirketin sermayesi kurulduğunda 10 bin liraydı. 3 ortakları vardı. Sermayenin 3 bin 500 lirası Esat Keskiner’e, 5 bin 500 lirası Ziya Selçuk’a ve 2 bin lirası Celal Koyuncu’ya aitti. Koyuncu, 24 Eylül 2004 tarihinde hissesini Bakan Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk’a devretti. İlerleyen yıllarda sermaye kardeş Hamdi Selçuk da dahil oldu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Kurduğu Maya Okulları Sermayesine 10 Milyon Kattı…