Milli Elektrikli Tren Seti’nin Seri Üretimi Başlıyor

featured

Milli Elektrikli Tren Seti’nin üretimine başlandığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2020 yılının ilk yarısında prototipi raylara indirilen 2 adet setin 2021 yılında seri üretimine başlıyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu, burada Milli Tren Projesi ve yapımı devam eden tren setleriyle ilgili bilgiler aldı.

Çin’e Yola Çıkacak

Fabrikayı da gezen Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, cuma günü İstanbul’dan Çin’e yola çıkan trenin bugün itibarıyla Kayseri’ye varmak üzere olduğunu belirterek, “Orta kuşağın tam ortasında olan ülkemiz, Çin’den Londra’ya kadar uzanan demir-ipek yolunun tam ortasındadır. Marmaray da bunun tam kritik noktasında. Geçtiğimiz günlerde Çin’den trenler Avrupa’ya ulaşmaya başladı Marmaray’ı kullanarak. İlk defa geçen cuma gerçekleştirdiğimiz törenle Çerkezköy’den kalkan beyaz eşya yüklü 42 konteynerle trenimizi Çin’e uğurladık. Şu anda trenimiz Kayseri’ye varmak üzere. Bazıları bundan pek memnun kalmasa da gelişen, büyüyen ve güçlenen ülkemizi çekemeyenler bununla ilgili iftiralarını her zaman atacaktır. İnşallah yarın itibariyle ülkemizden çıkış yaparak en kısa zamanda yaklaşık 12 gün sürecek olan Çin’e yolculuğu devam ediyor” diye konuştu.

Türkiye’den Büyük Atılım

Demir yolu konusunda Türkiye’nin yeni bir çağ başlattığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye’den hatta Avrupa’dan Çin’e kesintisiz olarak yük ve yolcu taşımacılığının demir yolu aracılığı ile yapılabilmesi, hayata geçirdiğimiz Marmaray Projesi ve Anadolu boyunca kesintisiz hale getirdiğimiz demir yollarımız sayesinde mümkün olmuştur. Deyim yerindeyse demir yolunda yeni bir çağ başlatmaktayız. Başlattık. Bütün bunları büyük bir ülke olduğumuza inanarak, kendimize güvenerek ve vatandaşlarımıza en iyisini sağlamak azmiyle yaptık. Bütün bu atılımlar içinde, bir diğer kıymetli olan ise kendi araçlarımızı ve donanımlarımızı geliştirip üretebilmektir. Büyük Türkiye’ye yaraşan, kendi teknolojik birikimimiz, kendi deneyimimizle yerli ve milli ürünlerimizi ortaya koymak olmalıdır” dedi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milli Elektrikli Tren Seti’nin Seri Üretimi Başlıyor