• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Milli Güvenlik Kurulu Bugün Toplanacak – MGK’dan Suriye’nin Doğusuna Operasyon Kararı Çıkacak Mı?

featured

Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyon, güvenli bölge tartışmaları, S-400 teslimatı, F-35’ler ve Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri Milli Güvenlik Kurulu’nun yoğun gündemi arasında. MGK bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanacak.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Fırat’ın Doğusuna Operasyon Olasılığı

Milli Güvenlik Kurulu’nda öncelikli olarak, Fırat’ın doğusuna olacak olası bir operasyon için yapılan hazırlıklar gündemde. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın konuya ilişkin sunum yapması bekleniyor.

“Güvenli bölge” Masada Olacak

Ayrıca, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in geçen hafta Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar toplantıda masaya yatırılacak. Türk ve ABD askeri heyetleri arasında, Güvenli Bölge’nin tesisi için oluşturulan çalışma grubunun faaliyetleri değerlendirilecek.

S-400’ler Ve F-35’ler

MGK’da S-400’lerin teslimat süreci de gözden geçirilecek. İlk batarya teslimatı tamamlanan S-400’lerin olası konuşlanma yerlerinin değerlendirilmesi bekleniyor.

Toplantıda ABD’nin olası yaptırımlarına karşı atılacak adımlar da ele alınacak. Türkiye’nin F-35 savaş uçağı programından çıkarılması halinde izlenecek yol haritası belirlenecek.

Türk Gemilerinin Sondaj Ve Arama Çalışmaları Değerlendirilecek

Ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler… Türk gemileri tarafından gerçekleştirilen sondaj ve arama çalışmalarındaki gelinen aşama MGK’da değerlendirilecek.

Doğu Akdeniz’deki son duruma ilişkin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in MGK’da ayrı ayrı sunum yapması bekleniyor.

Kaynak: TRT Haber

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milli Güvenlik Kurulu Bugün Toplanacak – MGK’dan Suriye’nin Doğusuna Operasyon Kararı Çıkacak Mı?