SON DAKİKA: Milli Savunma Bakanlığı’ndan Tuzla Piyade Okulu Açıklaması

Bakan Işıkhan'dan 'Kademeli Emeklilik' Açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da başlayıp 13 Kasım’da devam eden ve “Teğmenler olayı” olarak bilinen tartışmayla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Olayla ilgili olarak, her türlü disiplinsizlikte olduğu gibi, yargı sürecinin yanı sıra hemen idari inceleme de başlatılmıştır.” ifadesi kullanıldı. Sosyal medyada gündeme gelen ve Meclis’e de taşınan iddialara göre, bazı teğmenler Atatürk fotoğrafı takmayı reddettiği için diğer teğmenlerle aralarında kavga çıkmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili şu noktalara dikkat çekti:

– Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin karşı karşıya olduğu her türden risk ve saldırıya karşı, hem içeride hem de dışarıda, tüm “görevlerini büyük bir gayret, azim ve başarıyla yerine getirmektedir.”

– Kahraman ordumuzun ve askerliğin temelinde binlerce yıllık bir tarih ve gelenek vardır.

– Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nun 13. Maddesinde de belirtildiği gibi “Disiplin: Kanunlara, nizamlara ve amirlere tam bir itaat ve astın ve üstün hukukuna saygı demektir. Askerliğin temeli disiplindir.‘’

– Türk Silahlı Kuvvetlerimizin önceliği, kurumsal disiplini korumaktır. Bu nedenle, temel değerlerini zedeleyecek, disipline aykırı ve askeri hiyerarşiye zarar verecek veya verebilecek hiçbir kişi, olay ve duruma göz yumulmayacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SON DAKİKA: Milli Savunma Bakanlığı’ndan Tuzla Piyade Okulu Açıklaması