” Milliyetçi Bir Tabana Sahibiz, Kıbrıs İçin Güzel İşler Yapacağız ”

featured

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yeni Başbakanı Ersin Tatar makamında Demirören haber ajansının (DHA) sorularını yanıtladı.

Başbakan Ersin Tatar yaptığı açıklamalarda şunları söyledi; ” Kıbrıs konusunda, Türkiye ile aynı düşünceye sahip bir hükümet göreve gelmiştir. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’da bunu dikkate almak zorundadır” diyen  Başbakan Tatar sözlerini şu şekilde sürdürdü; ”UBP, Ulusal düşünceye sahip bir tabanı vardır. Bu çok önemlidir. Ne mutlu bize ki, çok uyumlu bir hükümet ortaya çıktı. Halkın Partisi, Kudret Özersay ve arkadaşları da UBP ile aynı şekilde Kıbrıs konusuna bakmaktadır. Kıbrıs için güzel işler yapacağız.”

”Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ”Federal Çözümü” Savunuyor”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hakkında da konuşan Başbakan Ersin Tatar, ”Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın  ” Federal Çözümü ” savunuyor. Yeni oluşan hükümet farklı noktatadır. Hükümet programımzda, Kıbrıs konusuna bakış açısı açık ve nettir. Kıbrıs Sorununa bakış açımız, Türkiye ile çok daha yakındır. Bizler, Türkiye ile alternatif bir takım yöntemlerin de masaya gelmesi gerekir diye düşünüyoruz. Durum değişmiştir. Yeni bir anlayış vardır. Meclis’te 35 Milletvekili Kıbrıs sorununa Akıncı’dan daha farklı bakmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı’da bunu dikkate almak zorundadır” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
” Milliyetçi Bir Tabana Sahibiz, Kıbrıs İçin Güzel İşler Yapacağız ”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.