MİT’in Nokta Operasyonuyla Terörün Pençesine Darbe

MİT'in Nokta Operasyonuyla Terörün Pençesine Darbe

Mardin’in Nusaybin ilçesi karşısında bulunan Suriye’nin Heseki Vilayetine bağlı Kamışlı İlçesinde 18 Ocak’ta önemli bir operasyon gerçekleşti. Türkiye’nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın kadın yapılanmasına ait önemli bir isim olan “Nudem” kod adlı Sakine Kaya’nın izini sürerek, silahlı insansız hava aracıyla bir nokta operasyonu düzenledi.

Sakine Kaya, uzun süredir MİT’in öncelikli hedefler listesinde yer alıyordu. Yerel saha ajanlarından alınan bilgilerle teyit edilen Kaya’nın yerinin belirlenmesi sonrası, operasyon için düğmeye basıldı. Gerçekleştirilen hassas operasyonla Kaya etkisiz hale getirildi. Terör örgütü, Kaya’nın hastanede tedavi görürken hastalıktan öldüğünü açıklamak zorunda kaldı.

Sakine Kaya, 13 yıl boyunca Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör kamplarında faaliyet gösterdi. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ve Suruç ilçelerine karşılık gelen bölgelerde, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik bombalı ve mayınlı saldırılara katıldı. Ayrıca, Suriye’nin Afrin kentinde düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda da Türk askerlerine karşı füze, havan, roket ve ağır silahlı saldırılarda bulunduğu belirlendi.

Kaya’nın yer aldığı saldırılar sonucunda, Zeytin Dalı Harekatı sırasında 12 Türk askeri şehit oldu. Hatay’ın Hassa ilçesi karşısındaki Hac Bilal Köyü Keltepe bölgesinde ve Afrin’deki bir üs bölgesine düzenlenen saldırılarda toplamda 12 asker şehit edildi. Saldırılarda hayatını kaybeden askerler arasında Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman, Pilot Üsteğmen Erdem Mut, Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş ve diğer kahramanlar yer alıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MİT’in Nokta Operasyonuyla Terörün Pençesine Darbe