• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Moody’s, Ülkemiz İçin Büyüme Tahminini Yükseltti

featured

Moody’s, ülkemizin büyüme tahminini 2017 için yüzde 2.2’den yüzde 2.6’ya çıkardı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye büyüme tahmini yükseltti. Reuters’in haberine göre kuruluş bu revizyonu, beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme verilerinin ardından yaptığını belirtti.

3. çeyrekte ekonominin başarısız darbe girişiminin de etkisiyle daralmasının ardından 4. çeyrekte büyümenin sıçrama yaptığı belirtilen raporda, mart ayında enflasyonun çift hanelere ulaştığı ve bu durumun hanehalkının alım gücünün erozyona uğradığını gösterdiği ifade edildi. Tüketici fiyatlarının üretici fiyatlarından daha hızlı arttığı belirtilerek “Bu da enflasyonun sadece TL’deki değer kaybıyla yükselmediğini gösteriyor” ifadesine yer verildi.

Türkiye ekonomisinin 2016’nın son çeyreğinde %3.5, 2016’nın tamamında %2.9 ile beklentilerin üzerinde büyüdüğü hatırlatılarak büyüme tahmini 2017 için % 2.2’den % 2.6’ya,  2018 yılı için % 2.7’den % 2.9’a yükseltildi. Bunun yanı sıra temmuz ayındaki darbe girişimi sonrası hükümetin önemli mali teşvikler sağladığı, Merkez Bankası’nın da kaybedilen güveni tekrar kazanmak için kredi koşullarını gevşettiği belirtildi.

Geçen yıl büyüme beklenenden iyi gelmesine rağmen istihdam piyasası, vergi ve emeklilik sistemlerinde yapısal reformların ertelenmesinin büyümedeki yavaşlamayı kaçınılmaz kıldığı vurgulandı ve “16 Nisan’daki referandum, halihazırda türbülanslı bir yıl yaşamış olan Türk toplumunu daha da böldü, bu noktada tüketici ve yatırımcı güveni daha fazla düştü” ifadelerine yer veildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Moody’s, Ülkemiz İçin Büyüme Tahminini Yükseltti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.