MSB: 53 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB: 53 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bugün düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, terörle mücadele, sınır güvenliği, tahıl koridoru, Ege, Akdeniz ve Kıbrıs’a ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Toplantıda, son bir haftada 53, yıl içinde ise toplamda 995 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 38 bin 338 olduğu kaydedildi.

Pençe Kilit Harekatı kapsamında bugüne kadar 586 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1316 silah ve mühimmatın ele geçirildiği, 614 mağaranın basıldığı aktarıldı. Ayrıca, dün bu bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşinde 5 askerin şehit olduğu bilgisi verildi.

Sınır Güvenliği ve Uyuşturucu Operasyonları

Suriye’de harekat bölgelerine teröristler tarafından son bir haftada taciz girişimi gerçekleştirildiği ve Mehmetçik’in verdiği karşılıkla 45 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Yıl başından bu yana ise harekat bölgelerine 86 taciz atışı yapıldığı ve toplam 744 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Sınır hattında son bir haftada yasa dışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışan 9’u terörist, 284 şahsın yakalandığı duyuruldu. Ayrıca, 2 bin 991 şahsın hududu geçmesinin engellendiği kaydedildi. Yıl başından itibaren ise hudutlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 236’sı FETÖ mensubu olmak üzere 4 bin 752 şahsın yakalandığı, 134 bin 935 şahsın ise hududu geçemeden engellendiği belirtildi.

Son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 172 kilogram uyuşturucu ve 869 adet hapın ele geçirildiği açıklandı. Yıl başından beri yapılan operasyonlarda ise toplamda 4 bin 803 kilogram uyuşturucu ve 1911 hapın ele geçirildiği bildirildi.

Tahıl Koridoru Girişiminin Devamı İçin Çalışmalar

Tahıl koridoruna da değinilen toplantıda, Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan gelişmelerin yakından takip edilmeye devam edildiği vurgulandı. Rusya Federasyonu tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’nin devamına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temasların dışişleri bakanlığı ile koordineli olarak devam ettiği kaydedildi. Küresel gıda fiyatlarının istikrara kavuşmasına büyük katkı sağlamakla birlikte tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devam etmesinin temenni edildiği ifade edildi.

Ege, Akdeniz ve Kıbrıs’ta Son Durum

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Ege ve Akdeniz’de Türkiye’nin ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini tavizsiz bir şekilde korumaya devam ettiğine dikkat çekilen toplantıda, “Ülkemiz, tüm sorunların uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun, barışçıl metotlarla, karşılıklı saygı ve diyalog yoluyla çözülmesinden yanadır ve bunun için büyük çaba harcamaktadır.” denildi.

Yunanistan ile son dönemde gelişen olumlu havanın devam ettirilmesi ve geliştirilmesi için karşılıklı çabaların sürdüğünün kaydedildiği toplantıda, “Temennimiz; diyalog kanallarının açık tutulması, ikili ilişkilerimizde yakalanan pozitif gündemin devam etmesi, Ege Denizi’nin bir dostluk denizi hâline gelmesidir.” ifadelerine yer verildi.

Orman Yangınlarına Destek

Öte yandan, Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmalarına verilen destekler de devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçak ve helikopterler söndürme çalışmalarına destek veriyor. Bu kapsamda 17 orman yangınının söndürülmesine katkı sağlanırken, hava araçları 877 sorti yaptı.

Askeri Hastaneler ve Bedelli Askerlik

Askeri hastaneler konusunda çalışmaların devam ettiği belirtilen toplantıda, 2022 yılında Askeralma Kanunu’nda yapılan değişiklik ile yoklama kaçağı, saklı veya bakayalara bedelli askerliğe müracaat etme hakkı tanındığı hatırlatıldı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MSB: 53 Terörist Etkisiz Hale Getirildi