MSB Tekke’deki Gizemli Apoleti Araştırıyor

featured

Dün ulusal basına yansıyan görüntülerde Tuğamiral olduğu iddia edilen bir şahıs  bir tarikatta sarıkla görüntülenmişti.

“Sosyal medyada bu veya bunun gibi her türlü paylaşım, gerçekliği başta olmak üzere her yönüyle Milli Savunma Bakanlığının ilgili birimleri tarafından inceleniyor” açıklamasında bulundu. Ayrıca açıklamada, “İncelemekler hukuk kapsamında yapılacak, hukuki açıdan incelenip gereği yapılacaktır”  açıklaması yapıldığı öğrenildi.

Resmi Gazete’de önceki gün yayımlanan Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Yönetmeliği ile Milli Savunma Üniversitesi Astsubay Meslek Yüksekokulları Yönetmeliği tartışma konusu olmuştu.

Yeni yönetmelikte “Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin, tutum ve davranışları ile yasadışı, siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olması”  şartı kaldırılmıştı. Bu şartın kaldırılmasından Tekkede apoteli bir şahısın görünmesi iyice ortamı alevlendirmişti.

Edinilen bilgiye göre irtica şartının kaldırılmasıyla ilgili “Yayımlanan yönetmelikte yer alan düzenleme yürürlükten kaldırılan yer alan düzenlemeye istinaden daha geniş kapsamlı, güncel mevzuata uygun ve daha somut bir düzenleme olmakla birlikte basına ve sosyal medyaya yansımış olan Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları Yönetmeliğine ilişkin açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır” açıklamada bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MSB Tekke’deki Gizemli Apoleti Araştırıyor