Muhammed Yakut Kimdir?

Muhammed Yakut Kimdir?

Muhammed Yakut, sosyal medyada yaptığı iddialı ve tartışmalı yayınlarla gündeme gelen bir iş adamıdır. Yakut, 1972 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. Babası Hacı Hasan Yakut, Diyarbakırspor Kulübü eski başkanı Abdurrahman Yakut’un kardeşidir. Muhammed Yakut, Atatürk Anadolu Lisesi’nde okumuş, 1992 yılında BOTAŞ’ta çalışmıştır. Daha sonra Ankara’ya yerleşen Yakut, bir yağ fabrikasının sahibi olmuştur. Yakut, ayrıca Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmıştır.

Muhammed Yakut, 2012 yılında Kocaeli’de bir iş adamını kaçırarak 400 bin dolarını alan çete üyelerinin başında olduğu iddiasıyla tutuklanmıştır. Yakut’un suç dosyasında 14 ayrı kayıt bulunmaktadır. Bunlar arasında hakaret, tehdit, şantaj, kasten yaralama, elektrik hırsızlığı, sahtecilik ve yağma gibi suçlar vardır.

Muhammed Yakut, 2023 yılında YouTube ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında “Delilerin Delisi” rumuzuyla yayın yapmaya başlamıştır. Bu yayınlarda siyasetçiler hakkında çeşitli iddialarda bulunan Yakut, özellikle eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili “Travesti Okşan” ile bir ilişkisi olduğunu ima etmesiyle gündeme oturmuştur. Yakut, ayrıca organize suç örgütü lideri Sedat Peker’i de 20 yıldan fazla süredir tanıdığını ancak samimi ilişkiler içinde olmadığını söylemiştir.

Muhammed Yakut, yayınladığı videolardan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılmıştır. “Hakaret” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlarından yakalanması kararı verilen Yakut, 6 Nisan 2023 tarihinde Edirne Kapıkule Hudut Kapısı’ndan Bulgaristan üzerinden yurtdışına kaçmıştır. Yakut’un Almanya’da olduğu öğrenilmiştir. Yakut, 6 Eylül 2023 tarihinde İspanya’nın Santander şehrinde Milli İstihbarat Teşkilatı ve İspanyol güvenlik güçlerinin ortak operasyonuyla yakalanmıştır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Muhammed Yakut Kimdir?