Muharrem İnce ve Ekrem İmamoğlu Görüşmesi

Muharrem İnce ve Ekrem İmamoğlu Görüşmesi

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV’de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce arasında gerçekleşen bir görüşmeyi gündeme getirdi. Saymaz’ın aktardığına göre, İmamoğlu ve İnce, 1 Aralık Cuma günü bir araya gelerek seçim işbirliği ve ittifak meselesini görüştüler. İnce, daha önce muhalefete sandık güvenliği ve işbirliği çağrısı yapmıştı ve bu görüşme bu çağrının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Saymaz’a göre, Muharrem İnce görüşmede İmamoğlu’na, Memleket Partisi’nin İstanbul’da 100 bin üzerinde oy aldığını ve bu oyların İstanbul’un kazanılmasına etkili olabileceğini ifade etti. İnce, “Siz İstanbul’u 13 bin oy farkla almıştınız. Memleket Partisi ise cumhurbaşkanı adayı seçime girmediği halde İstanbul’da 100 bin üzerinde oy aldı. Dolayısıyla bu oy da İstanbul’un kazanılmasına etki edecektir” şeklinde konuştu.

Muharrem İnce ayrıca, “Elbette işbirliğine sıcak bakıyorum. Ben muhalefetin elindeki kalelerin AK Parti’nin eline gitmesini istemem. Buna gönlüm razı olmaz. Bu bakımdan işbirliği önerisine açığım. Önümüzdeki hafta da görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Saymaz, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Muharrem İnce’ye teklif edilebileceği yönünde duyumlar aldığını belirtti. İnce ise bu iddiaya, “Teklif edilmedi ama benim kulağıma geldi” şeklinde yanıt verdi. Bu görüşme, yaklaşan yerel seçimler öncesi muhalefetin stratejileri ve olası işbirlikleri açısından önem taşıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Muharrem İnce ve Ekrem İmamoğlu Görüşmesi