Muharrem İnce’den Anlamlı Mesaj

Muharrem İnce'den Anlamlı Mesaj

Gazeteci Nevşi Mengü’nün internet üzerinden yaptığı programa konuk olan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Fetullahçı terör örgütü tarafından geçmişte kurulmuş olan Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını: “Ergenekon ve Balyoz’un darbe girişimi olmadığını benim kabul etmem mümkün değil. O dönemde siyasete müdahale eden generalleri unuttuk mu? AK Parti’nin kapatılma davasında AYM’ye müdahale eden arkadaşları unuttuk mu?” sözleriyle savundu. Yeneroğlu’nun skandal sözleri sosyal medyada yoğun tepki toplarken Memleket Partisi Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’den cevap niteliğinde anlamlı bir mesaj paylaşıldı.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Balyoz kumpası mağdurlarından Amiral Cem Aziz Çakmak’ın doğum gününü hatırlattı. İnce, “Baş eğmeyen asil irade, onurlu Türk subayı, Bahriye’mizin değerli komutanı Cem Aziz Çakmak’ın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. ‘Tarihin yargısından’ kaçamayacaklar…” ifadeleriyle, Çakmak’ın hatırasını saygıyla anarken, olayın tarihin yargısı tarafından mutlaka ele alınacağına vurgu yaptı.

Amiral Cem Aziz Çakmak Kimdir?

Cem Aziz Çakmak, 19 Nisan 1963 tarihinde İstanbul’da doğmuştur ve Beşiktaş’ta büyümüştür. Deniz Harp Okulu’ndan 1983 yılında mezun olan Çakmak, sırasıyla TCG Mersin Mayın Dökücü Gemisi’nde ve TCG Gelibolu’da güverte subayı olarak görev yapmıştır. 1990-1992 yılları arasında Deniz Harp Akademisi’nde öğrenim gördükten sonra TCG Adatepe ve TCG Zafer fırkateynlerinde seyir subaylığı ve TCG Zafer harekat subaylığı görevlerinde bulunmuştur. 1995-1997 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahında Uzun Ufuk Komuta Kontrol ve Gözetleme Sistemi projesinde görev alan Çakmak, daha sonra TCG Gemlik fırkateyni II. Komutanlığı, TCG Gelibolu fırkateyni komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Komuta Kontrol Şube Müdürlüğü ve Malezya Kuala Lumpur’da askeri ataşelik görevlerinde bulunmuştur.

2006-2007 yılları arasında Marmaris/Aksaz’da Güney Görev Grup Komutanlığı Kurmay Başkanlığı ve 2007-2008 yılları arasında aynı bölgede Harp Filosu Komutanlığı Dördüncü Muhip Filotillası Komodorluğu görevlerini deruhte ettikten sonra 30 Ağustos 2008 tarihinde tuğamiralliğe terfi etmiştir. Bu rütbede sırasıyla Deniz Kuvvetleri Harekat Eğitim Daire Başkanlığı ve Marmaris’te Güney Görev Grup Komutanlığı görevlerini yürütmüştür.

Ancak, Balyoz Kumpası nedeniyle önce 23 Şubat 2010 tarihinde tutuklanan Cem Aziz Çakmak, 38 gün sonra serbest bırakılmıştır. Ancak 11 Şubat 2011 tarihinde tekrar tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilmiştir. Silivri Cezaevinde iken kızının evlilik törenine katılamamıştır. 30 Ağustos 2012 tarihinde Yüksek Askeri Şura kararı ile tasfiye edilerek emekliye sevk edilmiştir. Gönderildiği Silivri Cezaevinde yakalandığı akciğer kanseri hastalığının tedavisi maksadıyla 1 Şubat 2014 tarihinde 6 ay süreyle infazı ertelenmiştir. Hastane çıkışında, “3 yıldır bir kumpasla alınan özgürlüğümün bir tümör sayesinde verilmesi içimi çok acıttı” demiştir. Akciğer kanseri hastalığına yenik düştü ve 26 Nisan 2018 tarihinde hayatını kaybetti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Muharrem İnce’den Anlamlı Mesaj