Muharrem İnce’nin “Türkçülük” için söylediği cümlelere tepkiler büyüyor

featured

Muharrem İnce’nin “Türkçülük” için söylediği cümlelere tepkiler büyüyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrrem İnce, TV100’de Uğur Dündar’ın programı katılarak siyaseti değerlendirdi. İnce’nin programda “Türkçülük” için söylediği ifadelere tepkiler çığ gibi büyüyor.

İnce şu ifadeleri kullandı; “Ama benim de ilkelerim var. Benim partimde görev almak istiyorsan tartışmasız konular var. Birinci sırada Atatürk. Tartışamazsın, tartışırsan disiplin kurulunda atarız seni. Bir sürü Atatürk düşmanı parti var git onlara. Ayrımcılık yapamazsın. Türkçülük, Kürtçülük, Alevicilik, Sünnicilik yapamazsın. Kadına şiddet ve çocuk istismarını yüksek sesle kınayacaksın. Siyasette rant elde etmeyeceksen. Doğaya ve çevreye saygı duyacaksın…”

Sinan Oğan’dan Tepki

Muharrem İnce’nin “Türkçülük” ile ilgili söylemelerine ilk tepki Cumhurbaşkanı adaylığını ilan eden Sinan Oğan’dan geldi.

Sinan Oğan şu ifadeleri kullandı; “Muharrem İnce Sn. Erdoğan’dan sonra kurucu unsur Türkçülük ideolojisi ile bölücü unsur Kürtçülüğü eş tutanlar kervanına siz de mi katıldınız? En büyük Türkçü ve Türk Milliyetçisi Mustafa Kemal Atatürk’ü siz hiç anlamamışsınız o zaman! Yazık!”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Muharrem İnce’nin “Türkçülük” için söylediği cümlelere tepkiler büyüyor