Muharrem İnce’nin Yerel Seçimlere Dair Basın Açıklaması

Muharrem İnce'nin Yerel Seçimlere Dair Basın Açıklaması

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yerel seçimlere dair basın açıklamasında cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sürecinde yaşanan sorunlara değindi. Seçim sürecine ilişkin yorumlarının ardından Memleket Partisi’nin yerel seçimlerde belediye başkan adayı olacak iki belirli ismini, “Oy birliğiyle iki belediye başkan adayımızı açıklıyorum: Nazilli Belediye Başkan Adayımız Ali Çetinkaya, Balıkesir Belediye Başkan Adayımız Mahir Bakan” şeklinde açıkladı.

Genel Başkanın, seçim sürecine ilişkin eleştirilerinin hedefinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gizli protokolle MİT müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın teklif edilmesi vardı. İnce konuya ilişkin eleştirisinde, “Bir siyasi parti genel başkanı bir başka siyasi parti genel başkanıyla anlaşma yapıyor. MİT müsteşarlığını veriyor, böyle bir hakkı olabilir mi siyasi parti genel başkanının? Ortaklarının haberi yok, parti meclis üyelerinin haberi yok!” ifadelerini kullandı.

‘Yahu onlar benim marabalarım mı?’

Kendisinin adaylıktan çekilmesi sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması için yapılan baskılara ilişkin de, “Arkadaşlar yapmayın dedim memleket partisine bu kadar iftira atarsanız başkanına saldırırsanız kırarsınız bu insanları, bu insanlar size oy vermezler, nitekim vermediler de. Efendim çık oy verdireceksin, yahu nasıl verdireyim onlar benim marabalarım mı?” sözlerini kullandı.

İl Başkanlığı Eğilim Yoklaması

Geçtiğimiz günlerde Memleket Partisi İl Başkanlığı’nda yapılan eğilim yoklamasından da bahseden İnce, parti içi demokrasiye örnek gösterdi: “Bizim İstanbul’da il yönetiminde bir sorunumuz vardı. İki taraf var, dedim koyun üyelerin önüne sandığı oylamayla çözelim.”

Ayrıca ilkeler üzerinde anlaşabileceği bir yerel seçim ittifakına da açık oldukları vurgulandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Muharrem İnce’nin Yerel Seçimlere Dair Basın Açıklaması