Muş’ta Asılı Halde Bulunan 2 Kız Çocuğunun Otopsi Raporu açıklandı

Muş'ta Asılı Halde Bulunan 2 Kız Çocuğunun Otopsi Raporu açıklandı

Muş’un Varto ilçesinde 18 Ocak’ta yaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan olayda, 14 yaşındaki P.A. ve Z.T. isimli iki genç kız, metruk bir evde asılı halde bulundu. Bu trajik vakaya ilişkin detaylar ve Muş Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin açıklamaları, olayın sır perdesini aralamaya çalışıyor.

18 Ocak günü, Varto’nun huzurunu bozan bu karanlık olayda, 14 yaşındaki P.A. ve Z.T., terk edilmiş bir evde asılı bulundu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalede her iki kız çocuğunun da hayatını kaybettiği belirlendi. Bu üzücü haberin ardından savcılık ve polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin tamamlanmasıyla birlikte P.A. ve Z.T.’nin cansız bedenleri, otopsi için Muş Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Cenaze Törenleri

Yapılan otopsi işlemlerinin ardından, iki genç kızın cenazeleri ailelerine teslim edildi. P.A., Varto Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlanırken, Z.T.’nin cenazesi ise Bingöl’ün Karlıova ilçesi Bağlıisa köyünde toprağa verildi. Her iki cenaze töreninde de duygu dolu anlar yaşandı.

Muş Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden Açıklama

Bu trajik olayın ardından Muş Barosu Çocuk Hakları Merkezi, yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Yapılan açıklamada, “18 Ocak 20024 tarihinde Muş ili Varto ilçesinde metruk bir evde iki kız çocuğunun iple asılmış halde bulundukları vakada; olay tarafımızca takip edilmiş, soruşturma dosyasında an itibariyle toplanan delil ve bulguların müteveffa çocukların bedeninde cinsel istismar, darp, cebir gibi izlerin bulunmadığını, olay yerinde bulunan bulgu ve delillerin şimdilik olayın ası suretiyle intihar olduğuna işaret ettiğini, toksikolojik (zehirlenme, uyuşturucu ve uyarıcı madde) incelemenin henüz sonuçlanmadığını kamuoyuyla paylaşma gereği doğmuştur. Bir kez daha yaşamını yitiren çocukların ailelerine başsağlığı diler, olayın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız” ifadelerine yer verildi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Muş’ta Asılı Halde Bulunan 2 Kız Çocuğunun Otopsi Raporu açıklandı