• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Mustafa Akıncı’dan Skandal Açıklama: “Kıbrıs Seçimlerine Dışarıdan Müdahale Edilebilir”

featured

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, skandallarına bir yenisini daha ekledi.

Kıbrıs seçimlerine dışarıdan müdahale edilebileceğini ifade eden Akıncı, elinde çeşitli ipuçlar olduğunu iddia etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ülkede ekim ayında gerçekleştirilecek seçimlerde dışarıdan müdahaleye dair ipuçları olduğunu söyledi.

euronews’in RÖP programına konuk olan Akıncı, “15 Temmuz’da askeri kalkışma olduğunda Türkiye’de sivil yönetime desteğimizi ortaya koyduk; Türkiye’nin demokrasisine, sivil yönetimine, halkına onun kararına duyduğumuz saygı gereği bunu yaptık. Şimdi biz de Kıbrıs Türk demokrasisine, halkımızın kararına aynı saygıyı bekliyoruz. Seçimde kimsenin bir taraf olmak gibi bir yanlışa düşmemesini bekliyoruz. Bu konuda ipuçları olduğu için söylüyorum” dedi.

Kıbrıs Türk halkının gerçekçi olduğunu, mümkün olanı görüp, bildiğini de vurgulayan Akıncı, Kıbrıs Türk halkının bir şeye daha karar vereceğini söyleyerek, “Kendi iradesi ile bu topraklarda kendi özgün kimliği ve kişiliği, kültürel varlığını muahafaza ederek, Türkiye ile de en iyi dostluk ilişkisi kurarak, kardeşlik hukuku içerisinde var olmayı mı seçecek yoksa, ‘bunlar önemli değil’ diyen tarafa mı meyil edecek. Türkiye ile karşılıklı saygıya dayalı kişilikli ilişkiyi mi arzulayacak, Cumhurbaşkanlığının bir parti başkanlığı makamı olmadığını, partizanlığa buralarda yer olmadığını, bağımsız tarafsız bir kimlik sergilenmesini isteyecek yoksa ‘varsın parti başkanlığı gibi hareket edilen’ bir yer olsun mu diyecek Kıbrıs Türk halkı. Ben Kıbrıs Türk halkının burada bağımsız, tarafsız bir duruş isteyeceğini, benim sergilediğim konumu arzu edeceğini görüyorum” şeklinde konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mustafa Akıncı’dan Skandal Açıklama: “Kıbrıs Seçimlerine Dışarıdan Müdahale Edilebilir”