• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Mustafa Böğürcü: OHAL Doğru Bir Karar

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremden etkilenen 10 İl’de 3 ay boyunca OHAL ilan etmesinin yankıları sürerken, Sabithaber.com köşe yazarı Gazeteci Gökhan İlhan, Güvenlik Uzmanı-Demokrat Parti MKK Üyesi Mustafa Böğürcü‘ye OHAL’i sordu.

OHAL’in güvenlik ve lojistik anlamda doğru bir karar olduğunu belirten Mustafa Böğürcü şu ifadeleri kullandı;

” OHAL’in Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması ve TBMM tarafından onaylanması doğru bir karar. Askerin, Jandarmanın, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Kara Kuvvetleri Birliklerinin biraz geçte olsa deprem bölgelerine gönderilmesi halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, asayişin devreye girmesi açısından önemli, yerinde bir karar.

OHAL, arama kurtarma ekiplerinin rahat çalışmasını, kamu kurumlarının enkazların kaldırılmasını, ödeneklerin hızlı bir şekilde taşraya ulaşmasını, lojistiğin  bölgeye rahat gitmesini sağlar. 17 ülkeden yardım malzemesi geliyor. Bu yardımların iyi organize edilmesi, iyi dağıtılması için, Uluslararası arama kurtarma ekiplerinin rahat çalışmasını sağlar. Valilerin deprem bölgesinde durumu iyi organize etmesine olanak tanır. Ayrıca; yarın itibariyle deprem bölgesine hızlı bir şekilde enkazdan çıkarılan vatandaşlarımız için diyaliz makinalarının da sevk edilmesi şart, sussuz şekilde enkaz altında kalanların böbreklerde oluşan hasarlar için önemli.” dedi.

İskenderun Limanı’nda hala devam eden yangına da değinen Mustafa Böğürcü; ” İskenderun Limanı’ndaki yangına, yangın söndürme uçaklarıyla müdahele edilmelidir. İtfaiye araçları bölgede depremle ilgileniyor. Liman, ülke ihricatımız ve ithalatımız açısından büyük önem taşıyor. Yangın söndürme uçaklarının bir an önce devreye sokulması gerekmektedir” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mustafa Böğürcü: OHAL Doğru Bir Karar