Mustafa Böğürcü : Seçim yaklaştıkça bu tip olayların dozunun artacağını düşünüyorum

featured

Güvenlik Uzmanı – Demokrat Parti MKK Üyesi Mustafa Böğürcü, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan saldırıyla ilgili ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın önünde havaya sıkılan mermilerle ilgili Gazeteci Gökhan İlhan‘a açıklamalarda bulundu.

Mustafa Böğürcü yaşanan olaylarla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Saldırıların öncesine bakmak lazım. Saldırıların her seçim döneminde siyasi partilere, muhalif duruş sergileyenlere gözdağı veriliyor. Karadeniz gezisinde Kalaşnikof ile suikast girişimi, Fatih camii’nde gerçekleşen şehit cenazesinde mermi atılması, Ankara, Çubuk’ta yumruk ve tekmeyle birlikte sığındığı hanede “Yakın bu evi!” sözleriyle saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu var.

Biliyoruz ki, İYİ Parti kurulduktan sonra yaşanan silahlı, yumruklu olaylar var. Bu olayları gerçekleştirenler bir şekilde yakalanıyor, bu olayları azmettirenler yakalanmadıkça bu tip olaylar maalesef seçimde de dozunu arttıracağını düşünüyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitinglerde, cumhuru temsil etmeyecek şekilde nezaketten yoksun, miting alanlarındaki kalabalığa hitap ederken görülüyor ki daha farklı konulara gidilecek şekilde kitlesi olabileceğini düşünüyorum.”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden mermilerle ilgili düşüncelerini aktaran Böğürcü şunları söyledi; “Şahıs, evde bulundurma ruhsatı olan silahı işyerine götürüyor. Bölgede hırsız olduğuna dair 112’ye  telefon açmıyor, ihbarda bulunmuyor. 25 yıllık kurumsal bir inşaat firması olan şirket nasıl oluyorda şehrin göbeğinde silahlı bir bekçye ihtiyaç duyuyor.

Şimdi sorulması gerekenler şunlardır;

1- İstanbul Valiliği, 5158 sayılı Özel Güvenlik Kanuna istinaden bu şirketin inşaat alanına özel güvenlik belgesi vermiş midir?

2- Bekçi sıfatıyla çalışan şahsın özel güvenlik kartı var mıdır?

3- Bu firmanın özel güvenlikle ilgili izni olup, olmadığına dair İstanbul Valiliği, idari ve adli tahkikat yapmış mıdır?

4- Tahkikat Asayiş Şube Müdürlüğü üzerinden yapıldı. Siyasi bir partiye sıkılan kurşunlar için neden Terörle Mücadele Şubesi (Siyasi Şube) üzerinden tahkikat yapılmadı?”

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünden patlayan mermilerlede ilgili açıklama yapan Mustafa Böğürcü şu ifadeleri kullandı; “CHP İstanbul Başkanlığı’nın önünden geçen yolda silahlarla ateş edilmesinin bir tesadüf olaymış gibi olduğunu düşünmüyorum.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mustafa Böğürcü : Seçim yaklaştıkça bu tip olayların dozunun artacağını düşünüyorum