Mustafa Sandal, Kiracısına Sahip Çıktı

Mustafa Sandal, Kiracısına Sahip Çıktı

Dikran Masis, 3 Eylül 2021 tarihinde bir gazetede yer alan haberde, Mustafa Sandal’ın Çubuklu Vadi Evleri’nde bulunan 4 katlı villasını kiraladığı ve evi harabeye çevirdiği öne sürülmüştü. Haberde, Masis’in evde çok büyük tadilatlar yaptığı, duvarları kırdığı, havuzun suyunu boşalttığı ve evi pislik içinde bıraktığı iddia edilmişti. Haberde ayrıca, Masis’in Sandal’a 100 bin dolarlık hasar tazminatı ödemek zorunda kaldığı da ileri sürülmüştü.

Masis, bu haberin gerçeği yansıtmadığını ve itibarını zedelediğini belirterek, haberi yazan kişi hakkında İstanbul 34. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Masis’in avukatı, dava dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Haber gerçek değildir. Ev sahibine teslim edilen evde hiçbir hasar yoktur. Ev tam ve eksiksiz teslim edilmiştir. Ev sahibi Mustafa Sandal ile müvekkil dostlardır. Müvekkil, Sandal’ın evini kiralarken, kiralanan gayrimenkul hasarlı olup, müvekkil bu evde çok büyük tadilatlar yapmış, oturabileceği vaziyete getirmiş ve gayrimenkule değer kazandırmıştır. Söz konusu haber müvekkilin itibarını zedeleyecek şekilde yanıltıcı, yanlı ve yanlış servis edilmiştir. Saygın bir iş insanı olarak bilinen müvekkil, yalan bir haber sebebiyle ‘kötü kiracı’ damgası yiyecek ve binlerce gayrimenkulü, itibarı bu sebeple zarar görecektir. Müvekkilin bin 447 kiracısı vardır. Bu haberle müvekkilin tüm kiracılarına kötü bir kiracı olduğunu vurgulamak, müvekkilin onur ve haysiyetine zarar verdiği gibi ticari itibarına da zarar vermektedir. Haberdeki söylemlerin hepsi gerçek dışıdır, haysiyet sarsıcıdır. Kiralanan evde bir kuruşluk dahi zarar yoktur.”

Mustafa Sandal ne dedi?

Davanın görüldüğü mahkemeye tanık olarak katılan Mustafa Sandal ise Masis’i destekleyen bir ifade verdi. Sandal, villanın eski eşi Emina Jahovic ile ortak olduğunu ve kira sözleşmesini de onun yaptığını belirtti. Sandal şöyle konuştu:

“Davacı Dikran Masis’i tanırım, villayı kiralamak için benimle temasa geçti, kira sözleşmesini ise eski eşim Emina ile yaptı. Biz bu yeri kiraya verdikten sonra kiracı olarak normal kullanım dışındaki herhangi bir büyük zarar, hasar, enkaz şeklinde bize burayı teslim etmemiştir. Kendisine nasıl kiralamışsak nispeten o şekilde teslim etmiştir. Davalıyı da tanırım, kendisi konuya ilişkin istese bana ulaşabilirdi ama olaya ilişkin beni arayıp benimle iletişime geçmedi. Bazen yoğunluğumuz gereği ulaşamayabilir de ancak not bıraksa ulaşabilirdi. Eski eşim Emina’ya ulaşıp ulaşmadığını bilmiyorum. Söz konusu villaya ilişkin davacıyla aramızda ne kiralama öncesinde ne de kiralama sonrasında herhangi bir anlaşmazlık olmadı. Herhangi bir hasar da bırakılmadı. Yapılan haber doğru değildir. İddia edildiği gibi villama zarar verilmiş olsaydı buraya sadece tanıklık yapmak için mi gelirdim? Hukuki olarak hakkımı başka şekillerde arardım.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mustafa Sandal, Kiracısına Sahip Çıktı