Mustafa Sarıgül’den “Türkiye Milletvekilliği” Önerisi

featured

Mustafa Sarıgül, seçim sistemiyle ilgili dikkat çeken bir öneride bulundu.

Türkiye Değişim Partisini kuran Mustafa Sarıgül, Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’ye seçim sistemiyle ilgili dikkat çeken bir öneride bulundu.

Mustafa Sarıgül’ün değerlendirmelerine bugünkü köşesinde yer veren Abdülkadir Selvi’nin, ‘Sarıgül’ün Önerisi’ adlı yazısı şu şekilde;

DAHA önce Türkiye milletvekilliği çıkarılmıştı ama Anayasa Mahkemesi, “Milletvekili, seçildikten sonra Türkiye milletvekilidir” ilkesinden hareket ederek bunu bozmuştu. Sarıgül bunun farkında. Çünkü milletvekili olduğu dönemde Özal’la görüşüp, “Türkiye milletvekilliği” kulisini yapanlardan birisi. Sarıgül bugün de aynı kanaatte. “Başka bir isim bulunabilir ama Türkiye milletvekilliği getirilmeli” diyor.

“Türkiye milletvekilliği hem parlamentonun güçlenmesini sağlar, hem genel merkezlerin elini rahatlatır, hem de partilerin Türkiye’yi yöneteceği birikimli kadroları Meclis’e taşımasının önünü açar” diyor. Sarıgül, “150 milletvekili Türkiye milletvekili olarak belirlensin. Partilerin aldıkları oy oranlarına göre milletvekili çıkarmaları sağlansın. 450 milletvekili ise önseçimle belirlensin” diyor.
Türkiye Değişim Partisi’ni kurarak siyasete hızlı bir dönüş yapan Mustafa Sarıgül, seçim sistemiyle ilgili önerisiyle de dikkat çekmeyi başardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mustafa Sarıgül’den “Türkiye Milletvekilliği” Önerisi