Mustafa Şentop’tan “Misak-ı Milli” Açıklaması

featured

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Bugün de milli egemenliğimizi korumak, milli varlığımızı devam ettirmek için mücadele ediyoruz. 101 yıl önce ilan edilen milli yeminin hedefine ve ruhuna bugün de sadakatle bağlıyız” dedi.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışının 100. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Bir Asrı Geçen Birikimle Misak-ı Millî’ye Yeniden Bakmak” temalı “Misak-ı Millî Anma” programına katılarak, açılış konuşmasını yaptı.

Meclis Başkanı Şentop, “Misak-ı Milli, milli hedeflerimizin manifestosudur. Hedefi, sınırları tarif edilen vatanımızda birliğimizi, bütünlüğümüzü temin edip, hür ve müstakil bir şekilde hayatımızı idame ettirmemizi sağlamaktır. Milletimize güven vermesinin yanında muarızlarımıza da meydan okuyan bir bildiridir.” dedi.

“Milli mücadelemizin mazlum milletlere emsal olması, Cezayir, Fas, Tunus, Vietnam, Çin gibi çok değişik coğrafyada bulunan ülkelerde hala ders kitaplarında okutulması milletimizin ne kadar büyük bir iş başardığını göstermesi bakımından önemlidir” diyen Sentop, şu ifadeleri kullandı:

“Misak-ı Milli’nin kabulü, milli mücadele tarihimiz açısından son derecede önemli olmasına rağmen maalesef mahiyeti ve tarihi önemi üzerinde hakkıyla durulmamıştır. Oysa Misak-ı Milli; milletimizin haklı mücadelesinin gerekçelerini ve yöntemini açıkça ortaya koyduğu, tüm dünyaya ve özellikle işgalci emperyal güçlere karşı ilan ettiği bir istiklal bildirisidir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mustafa Şentop’tan “Misak-ı Milli” Açıklaması