Naci Görür ve Şener Üşümezsoy’un Fay Hattı Tartışması

Naci Görür ve Şener Üşümezsoy'un Fay Hattı Tartışması

İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uzmanlar arasında yaşanan polemik sürerken, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un Marmara Denizi’nde beklenen depremin fay hattının ölü olduğu iddiası diğer uzmanlar tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Üşümezsoy’un bu açıklamalarına tepki göstererek, “Marmara’daki fay hattının ölü bir fay olduğunu iddia edenler bilim adamı değildir. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Üşümezsoy’un iddiasına karşı çıkan Görür, “İstanbul’da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmektir. Milyonlarca insanın can güvenliği noktasında bu kadar sorumsuz, bu kadar bilgiye dayanmadan beyanat vermek, yarın deprem olduğunda ölecek binlerce insanın günahını yüklenmek demektir.” uyarısında bulundu. Görür’ün vurguladığı gibi, diğer deprem uzmanları da sürekli olarak İstanbul’da büyük bir deprem riski olduğunu belirtiyor ve halkı tedbir almaya çağırıyor.

Üşümezsoy ise eleştirilere yanıt verirken, “Marmara’daki fay hattının ölü bir fay olduğunu iddia edenler bilim adamı değildir’ diyor. Bu çok ağır bir suçlama. Ben bu iddiamı bilimsel verilere dayanarak ortaya attım. Görür’ün de aynı verileri inceleyip, bana karşı bir bilimsel makale yazmasını bekliyorum.” şeklinde savunma yaptı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Naci Görür ve Şener Üşümezsoy’un Fay Hattı Tartışması