• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Netflix’te ekonomik kriz! 150 çalışanı ile yollarını ayırdı

featured

Netflix’te ekonomik kriz! 150 çalışanı ile yollarını ayırdı. 2022’nin ilk üç ayında 2021’in son üç ayına oranla 200 bin abone kaybeden ve yapılan resmî açıklamaya göre abone kaybı ikinci çeyrekte tam 2 milyon seviyesine ulaşacak olan Netflix, bu nedenle maliyetleri azaltmak istiyor.

Log Dergisi’nde yeralan haber’de, Gelirleri devasa olmasa da düşmeye başlayan şirket, bugün ağırlıklı olarak ABD merkezli 150 çalışanı ile yollarını ayırdığını duyurdu. Küresel olarak 11 binden fazla çalışana sahip olan şirketin, işten çıkarmalara ufak ufak devam edeceği aktarılıyor. Bu bağlamda bazı projeleri de rafa kaldırdığı söylenen firma, artık pazarda çok sayıda rakibe sahip ve bunun etkisiyle kullanıcıları kendisinde tutmaya ciddi şekilde zorlanıyor.

Bu arada şirket geçtiğimiz gün de 2017 yılından bu yana ilk defa “kurum kültürü yönergeleri” üzerinde bir güncellemeye gittik. Bu bağlamda firma çalışanlarına, üstü biraz kapalı olarak “üzerinde çalıştığınız içeriklerden hoşlanmıyorsanız işi bırakabilirsiniz” dedi. Bunu “Çalışma özelinde Netflix sizin için en iyi yer olmayabilir” diyerek aktaran firma, çalışanlarının içerikler konusundaki bazı hoşnutsuzluklarına net bir cevap vermiş oldu. Son yıllarda tartışmalı içeriklere imza atan, “içerik kalitesi” konusunda ciddi eleştiriler alan ve abone kaybı yaşamasında son yıllarda çıkan kötü yorumlara sahip içeriklerin büyük etkisi bulunan firma, içerikler konusunda sansüre gitmek istemediklerini ve “doğru olana” izleyicilerin karar vermesi gerektiğine inandıklarını belirtiyor.

Netflix, son aylarda yaşanan düşüşü önlemek adına önemli planlar yapıyor. Örneğin firma yıl sonuna doğru gelecek bir “reklam destekli” daha ucuz abonelik paketi düşünüyor. Kısa süre önce ortaya çıktığı kadarıyla Netflix, “canlı yayın” tarafına da ciddi şekilde adım atmak istiyor.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Netflix’te ekonomik kriz! 150 çalışanı ile yollarını ayırdı