Niğde’de 15 Yaşındaki Kız, Zorla Evlilikten Kurtuldu

Niğde'de 15 Yaşındaki Kız, Zorla Evlilikten Kurtuldu

Niğde’nin Altunhisar ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki A.Ö., sosyal medyada paylaştığı bir video ile zorla evlendirilmek istendiğini ve tacize uğradığını duyurdu. Kız çocuğunun çığlığına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Niğde Valiliği ve Niğde Barosu duyarsız kalmadı. Güvenlik güçleri ve sosyal hizmet uzmanları, A.Ö.’yü ailesinin elinden alarak koruma altına aldı.

Olay, Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesinde meydana geldi. A.Ö., ailesiyle birlikte Ankara’da yaşıyordu. Ancak ailesi, onu teyzesinin oğlu olan 21 yaşındaki A.Ö. ile evlendirmek istedi. Bunun için memleketleri olan Niğde’ye götürdüler. A.Ö., bu duruma karşı çıktı ancak ailesi onu dinlemedi. Zorla evlendirildiğini ve tacize maruz kaldığını söyleyen A.Ö., sosyal medya hesabından bir video paylaşarak yardım istedi.

A.Ö.’nün video paylaşımı, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Niğde Barosu, konuyu jandarmaya ihbar etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuya el attı. Niğde Valiliği de yaptığı açıklamada, konunun takibi için ivedilikle harekete geçildiğini bildirdi.

Jandarma ekipleri ve sosyal hizmet uzmanları, A.Ö.’yü bulunduğu evden alarak koruma altına aldı. Ayrıca kızın annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirilmek istediği A.Ö., teyzesi Ş.Ö. ve eniştesi S.Ö., gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edildikleri öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Niğde’de 15 Yaşındaki Kız, Zorla Evlilikten Kurtuldu