• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Numan Kurtulmuş: Her Şartta Azerbaycan’ın Yanındayız

featured

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’i büyükelçilikteki ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

“Azerbaycan’ın Yanındayız”

Ermenistan’ın saldırılarında şehit olan Azerbaycanlılara Allah’tan rahmet dileyen Kurtulmuş, “Sonuna kadar, Türkiye olarak her platformda, masada, sahada, her hal ve şart altında Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu bir kere daha ilan ediyoruz. Bu dayanışmamızı bir kere daha gösteriyoruz.” diye konuştu.

Kurtulmuş, ortada açık bir haksızlığın olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“Zaten Ermenistan tarafından işgal edilmiş Azerbaycan toprakları uluslararası camianın önünde çözülmesi gereken bir sorundur. Bu sorun dururken, bir de Ermenistan, Kafkaslar’daki sulhu bozacak şekilde saldırgan, son derece şımarık bir tarzda, Azerbaycan’a karşı açık bir saldırıda bulunmuştur. Bu aynı zamanda bölge barışının ortadan kaldırılmasını amaçlayan bir provokasyondur.”

“Bize Yapılmış Bir Saldırı”

Türkiye’nin, Azerbaycan’ın hak ve hukukunu korumak için elinden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağının altını çizen Kurtulmuş, “Azerbaycan’ın herhangi bir köyüne yapılmış bir saldırı, Türkiye’nin herhangi bir köyüne yapılmış bir saldırıdır. Herhangi bir Azerbaycan Türküne yapılmış bir saldırı, Türkiye’de 83 milyon insanımıza yapılmış bir saldırıdır.” ifadelerini kullandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Numan Kurtulmuş: Her Şartta Azerbaycan’ın Yanındayız