Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa Açıklaması

featured

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, yeni Anayasa tartışması hakkında, “Anayasa tek başına AK Parti’nin yapacağı bir şey değil. Sayımız yetse bile tek başına yapılacak bir husus değil. Mümkün olduğunca geniş bir konsensus ile yapmak istiyoruz. MHP’den verilen destek gibi diğer partilerden de sürece destek olunmasını bekliyoruz. Bu Anayasa Türkiye siyaseti için de bir sınavdır aynı zamanda” diye konuştu. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestoları değerlendiren Kurtulmuş, “Üniversitelerden beklentimiz kendi alanlarında yarışan gruplar haline gelebilmeleridir. Öğretim üyeleri ve öğrenciler arasında huzurun sağlanmasıdır. Bunun uluslararası alana taşınarak Türkiye’ye karşı bir baskı aracına dönüştürülmesine asla rıza göstermeyiz” dedi.

Kurtulmuş, koronavirüs pandemisine rağmen Türkiye’nin iç ve dış sorunlara yönelik faal durumunun devam ettiğini vurguladı. “Pandemi ve her alanda mücadele verirken sorunları çözme bakımından da sağlam adımlar atılıyor” diyen Kurtulmuş şunları söyledi:

“Doğu Akdeniz’deki Türkiye’nin varlığının korunması, Libya’nın meşru hükümeti ile yapılan anlaşma çerçevesinde Mavi Vatan’a sahip çıkılması. Hidrokarbon arama faaliyetlerinin de kesintisiz sürdürülmesi kazançtır. 30 yıldır devam eden Ermeni işgali, Azerbaycan’daki kardeşlerimizin kararlılığı ile Türkiye’nin de haklı davaya sahip çıkan tutumuyla olumlu sonuçlanmıştır. Bölge milletleri olarak Kafkaslarda kalıcı barış için adım atılmaya başlanmıştır. Kafkaslarda yeni bir denklemin kurulması için hayat bir adımdı. Bir başka mesele yine Kapalı Maraş, açılmaması için onca baskıya rağmen açılmıştır.

Terör örgütlerine karşı mücadele etkin bir biçimde sürdürülmüş, terör örgütlerine ciddi bir şekilde diz çöktürülmüştür. Bir başka konu da bizim gençliğimizin bütün kesimlerinin temenni ettiği Ayasofya’nın açılması, dışarıdan gelen bir sürü baskılara, telkinlere rağmen.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa Açıklaması