• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Nuri Okutan : Vatanı Arsa Olarak Görmekten Vazgeçin!

featured

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Sayın Nuri Okutan basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Nuri Okutan ”Vatanı Arsa Olarak Görmekten Vazgeçin! Vatan satılabilecek arsa değildir” ifadesi kullanarak şu sözlere yer verdi;

”Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan günü, Ankara’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen törenlerin Anıtkabir ziyaretinde hazır bulunmamıştır.

Buna karşılık, İstanbul’da Çamlıca’da inşa edilen bayrak direğinde “dünyanın en büyük Türk bayrağının” göndere çekilmesi törenine katılmıştır.

Sn. Cumhurbaşkanı göndere bayrak çekme törenindeki konuşmasında akıllara durgunluk verecek, gaf olarak nitelemekte aciz kaldığımız, fevkalade yakışıksız bir benzetmede, bir mukayesede bulunmuştur. Vatanı arsaya benzetmiştir.

Evet; böylesine şerefli bir işi yaparken, yaptığı benzetmeyle araziyi arsaya çeviren rantçı belediyecilerin yaklaşımıyla kutsal vatanı alınıp satılabilen bir mal olan arsaya benzetmiştir.

Sn. Erdoğan’ın bu yakışıksız benzetmesi “teşbihte hata olmaz!” anlayışıyla geçiştirilemez. Zira böyle bir teşbih olmaz, olamaz.

Öte yandan, bu benzetme bir dil sürçmesi olarak yorumlanamaz. Bu, apaçık, spontane bir kendini ifşa olayıdır. Erdoğan vatanı vatan olarak değil arsa olarak gördüğünü kendisi ifşa etmiştir. Büyük bir üzüntüyle öğrendik ki Sn. Erdoğan vatana arsa gözüyle bakmaktadır.

Sn. Erdoğan, yaptığı benzetmeyle, kendisinin ve partisinin vatan bilincinin paraya tahavvül edilebilir kupon arazi ve arsa bilincinden ibaret olduğunu açığa vurmuştur.

Bu ifşa yoluyla, bütün millet olarak Sn. Erdoğan’ın ne kadar maddeci bir dünya anlayışına sahip olduğunu bir kez daha öğrenmiş bulunuyoruz.

Söz konusu benzetme ve mukayese, manevi kıymetleri madde ölçüsüyle belirlemeye, mukaddesatı madde dünyasına tahvil etmeye alışmış bir zihniyetin açık tezahürüdür.

Hatırlatmak gerekir ki, şehitler, kendilerinden önceki şehitlerin emaneti olan kutsal vatanımızın selametini, aziz milletimizin istiklal, hürriyet ve egemenliğini sağlamak ve korumak için canlarını feda etmişlerdir. Bu itibarla, milletimizin en yüksek mertebedeki mensuplarıdırlar.

Ve şehitler elbette ki ölmemiştirler; yaşarken olduğu gibi şehit olduktan sonra da varlıklarıyla aramızda olmayı sürdürmektedirler.

İşte bu inançla biz, kutsal vatanın bir arsa olmadığını haykırıyoruz. Vatanı arsa olarak görmek, vatana arsa gözüyle bakmak vahim bir olaydır.

Şehitlerin emaneti vatanımızdır, hürriyet ve egemenliğimizdir. Bu kutsal değerleri kimse yakışıksız mukayeselere konu edemez.

Sn. Erdoğan’ın yakışıksız benzetmesi yüzünden, milli şairimiz merhum Mehmet Akif’in bir kısmını Bedr’in aslanları kadar şanlı bulduğu aziz şehitlerimizin ruhları incinmiş ve muazzep olmuştur; gazilerimiz şaşkın ve üzgündür, kutsal vatan toprağı sızlamaktadır.

Sn. Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı olduğu günden bu yana kullandığı rant gözlüklerini artık çıkarmalıdır.

Sn. Erdoğan tarihimize, bugünümüze ve istikbalimize artık bir Cumhurbaşkanı gibi bakmalıdır.

Bunun için de ilk adım olarak, yaptığı yakışıksız benzetme ve mukayese dolayısıyla şehitlerimizden, gazilerimizden, milletimizden derhal özür dilemelidir.

Evet, Sn. Cumhurbaşkanı; vatan arsa değildir. Vatana arsa olarak bakılamaz.

Bunun için Sn. Cumhurbaşkanının, yaptığı büyük yanlışı hemen düzeltmesi gerekir!

Vatanı kanlarıyla sulayan şehitlerimizden ve gazilerimizden özür dilemesi gerekir!

Milletimizden özür dilemesi gerekir!”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nuri Okutan : Vatanı Arsa Olarak Görmekten Vazgeçin!