Nvidia’nın Piyasa Değeri 2 Trilyon Doları Aştı

Nvidia'nın Piyasa Değeri 2 Trilyon Doları Aştı

Nvidia’nın finansal başarısı, hisse değerlerinde gözle görülür bir artışa neden oldu. Şirketin hisse senetleri, son dönemde yaklaşık %5’lik bir artışla 823,94 dolara yükseldi. Bu yükseliş, Nvidia’nın piyasa değerinin tarihte ilk kez 2 trilyon dolar sınırını aşmasına yol açtı. 2023 başından bu yana, çip üreticisinin hisselerinde %60’ı aşan bir artış gözlemlendi.

Nvidia’nın hisselerindeki bu dikkat çekici yükselişin arkasında, yapay zeka çiplerine yönelik artan talep ve şirketin beklentileri aşan kar açıklamaları yatıyor. Şirket, geçtiğimiz çarşamba günü paylaştığı mali raporda, 28 Ocak’ta biten üç aylık dönemde gelirlerinin %265 artarak 22,1 milyar dolara ulaştığını duyurdu. Bu, şirket için bir rekor seviye.

Çip üreticisi, mevcut çeyreğe ilişkin gelir beklentisini de 24 milyar dolar olarak belirledi. Şirketin net karı, söz konusu çeyrekte yıllık bazda %769 artışla 12,29 milyar dolara çıktı. Nvidia’nın piyasa değeri, önceki gün yaklaşık 277 milyar dolarlık bir artış kaydederek, Meta’nın 197 milyar dolarlık günlük değer kazanım rekorunu da geride bıraktı. Nvidia bu ay, önce Amazon ve ardından Alphabet’i geride bırakarak ABD’nin piyasa değeri açısından en büyük üçüncü şirketi oldu.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nvidia’nın Piyasa Değeri 2 Trilyon Doları Aştı