Odatv Haber Müdürü gözaltına alındı

featured

Şehit MİT mensubunun cenaze fotoğrafını yayınlayan Odatv’ye soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu gözaltına alındı. Gözaltı haberini Odatv duyurdu. Terkoğlu’un Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Avukat Serkan Günel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Barış Terkoğlu ile görüştüm, Güvenlik Şube’den verilen bilgiye göre İst. Cum. Başsavcısı Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatı ile bahsi geçen haber nedeniyle gözaltı uygulanıyor. Sabah 9’dan sonra ifadesi alınmak üzere nezarete gönderilecek..” dedi.

MİT kanunu değişmişti
Anayasa değişikliğinin ardından Cumhurbaşkanlığı’na bağlanan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) için 2017 yılında çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile kurumun yapısı yeniden düzenlenmişti.

694 Sayılı KHK’nin 75. maddesi ile MİT Kanunu’nun 27 maddesinin ikinci fıkrasına “ailelerinin kimliklerini” ibaresinden sonra gelmek üzere “makam, görev ve faaliyetlerini” ibaresi eklenmişti.

KHK’da MİT personelinin kimliğinin gizlenmesiyle ilgili maddeler de yer alıyor. MİT mensuplarının sadece kimliklerini değil, makam, görev ve faaliyetlerini ifşa etmek de yedi yıla kadar hapis cezasına tabi oldu.

Madde şöyleydi:

“MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Odatv Haber Müdürü gözaltına alındı