Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 8 Ocak Pazartesi günü, Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın 2017 yılı hükümet faaliyetleri hakkında detaylı sunumda bulunduğunu ve 2018 yılında yapılacak işler, atılacak adımlar ve çalışmaların detaylı biçimde değerlendirildiğini bildiren Bozdağ, 2018 yılının Türkiye’ye ve bütün dünyaya huzur, barış, esenlik getirmesini ve hayırlı olmasını temenni etti.

Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 19 Ocak’ta süresi dolacak olağanüstü halin, toplantıda gündeme gelip gelmediğine yönelik soruya, “Olağanüstü hal bir defa daha uzatılacak.” karşılığını verdi.

Uzatmanın gerçekleştirilebilmesi için Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararı alması ve konunun Bakanlar Kurulu’nda da görüşülmesi gerektiğini dile getiren Bozdağ, “Önümüzdeki Milli Güvenlik Kurulu’nun gündeminde muhtemelen yer alacak ve arkasından toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin uzatılmasına karar verecek ve bu da Parlamentoda görüşüldükten sonra yürürlüğe girecektir.” diye konuştu.