• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Öldürülen 18 Yaşındaki Zuhal’in Davasında Tahliye Kararı

Öldürülen 18 Yaşındaki Zuhal'in Davasında Tahliye Kararı

Beyoğlu’nda geçen yıl evine giderken polisin yağma şüphelilerine ateş açması sonucu sırtından vurulan ve hayatını kaybeden 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız’ın ölümüne ilişkin dava devam ediyor. Tutuklu yargılanan sanık polis memuru Alper D., olay yerinde keşif yapılmasının ardından tahliye edildi.

İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık polis Alper D., olay anında şüphelilerin kendisine silah doğrulttuklarını ve motosikletle üzerine geldiklerini iddia etti. Sanık polis, motosikletin tekerine nişan alarak ateş ettiğini, Zuhal Ebrar Yıldız’ın vurulduğunu ise hastanede öğrendiğini söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen yağma şüphelileri Hüseyin Yetkin ve Selçuk Çubuker ise polisin kendilerine “dur” ihtarında bulunmadığını, kaçarken bir kadına çarptıklarını ancak vurulduğunu görmediklerini ifade ettiler.

Zuhal Ebrar Yıldız’ın annesi Dilek Yıldız ise sanığın kasten ve bilerek kızını vurduğunu düşündüğünü belirterek, ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, olay yerine ait görüntü kaydına ilişkin rapor ile olay yeri keşfi sonrası düzenlenen bilirkişi raporlarını dikkate alarak, sanık polis memurunun tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca dinlenen tanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkardı.

Sanık polis memuru Alper D., “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle yargılanıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Öldürülen 18 Yaşındaki Zuhal’in Davasında Tahliye Kararı