Ortak Türk Televizyonu Kurulacak

featured

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Türk Konseyi’nin İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantı ortak televizyon kararı çıktı. Toplantı sonunda Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev tarafından yapılan basın açıklamasında ortak televizyon kararı netleşti.

Amreyev ortak televizyonla ilgili şunları söyledi:
“Medya alanında yaptığımız toplantıda çok önemli bir karar aldık. Ortak Türk televizyonu kuracağız. Yeni kurulacak kanal özellikle Türk Konseyi’nin amaçları doğrultusunda yayın yapacak. Bu televizyon kanalında ortak bir dil kurmayı amaçlamayacağız ya da yeni bir dil olmayacak. Televizyonun yayınları zaman dilimlerine ayrılacak, mesela Türkmen dilimi, Azerbaycan dilimi gibi. Bu televizyon kanalı için müzakereler yapılıyor, teknik konular konuşuluyor.

Önümüzdeki dönemde Özbekistan’ı ve Türkmenistan’ı Türk Konseyi’nin birer parçası olarak görmeyi temenni ediyoruz. Dost ve kardeş Özbekistan ve Türkmenistan’ın bayraklarını sekretarya binamızın önünde görmeyi arzu ediyoruz. Ayrıca 7. zirveden önce de Türk Konseyi Avrupa Ofisi’ni gözlemci üyemiz olan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de açacağız.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ortak Türk Televizyonu Kurulacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.