Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay Kimdir?

Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay Kimdir?

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Murat Çetinkaya ve Murat Uysal atandı. Bu isimlerden biri olan Osman Cevdet Akçay, ekonomi alanında uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip. Peki, Osman Cevdet Akçay kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay’ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler.

Osman Cevdet Akçay 1961 yılında Trabzon’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Robert Koleji’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Akçay, New York City University Graduate School and University Center’dan M.Phil ve Ph.D derecelerini aldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde bir süre akademisyenlik yapan Akçay, 2001-2009 yılları arasında Koç Üniversitesi’nde dersler verdi.

Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay, 2018 yılına kadar Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi Bankası’nda baş ekonomist olarak görev yaptı. Araştırma ve yayın alanları döviz kuru belirlenme ve borç dinamikleri, dezenflasyon olup bu konulardaki çalışmaları ağırlıklı olarak Türkiye özeline yöneliktir. Şu anda yurt içi ve yurt dışı yatırımcılara ekonomi üzerinde danışmanlık vermektedir. Akçay, öğrencilik yıllarında profesyonel olarak Beşiktaş takımında 2 yıl basketbol oynamıştır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay Kimdir?