Osmanlı Ocakları’ndan Kaftancıoğlu’nun Atatürk Dememesine Tepki Geldi

featured

Atatürk tartışması sürerken bir tepki de AKP’ye yakınlığı ile bilinen Osmanlı Ocaklarından geldi.

Atatürk’e “Atatürk” demek yerine Gazi Mustafa Kemal demeyi tercih ettiğini açıklayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na bir çok kesimden tepki gelmeye devam ediyor.

CHP’li isimlerinde tepki verdiği Kaftancıoğlu’na bir tepkide Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat verdi. Canpolat yaptığı açıklamada;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Atatürk”diyemeyen CHP İl Başkanının düşünülemeyeceğinin altını çizdi ”Gazi Mustafa Kemal değil,Gazi Mustafa Kemal Atatürk” ifadesini kullandı.

Kadir Canpolat sözlerine şöyle devam etti;

“Osmanlı Ocakları olarak her daim ecdadımıza ve cumhuriyetimizi kuranlara saygıda kusur etmedik.
Çünkü Osmanlı ne kadar bizimse Cumhuriyette o kadar bizimdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te, dünya’da emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı verip başarılı olmuş bir milletin lideridir. Bu noktada sadece Türk Milleti’nin lideri değil aynı zamanda bütün mazlum milletlerin lideridir.

Fakat CHP tarafından yapılan açıklamaları şaşkınlıkla karşılıyoruz. Malesef Atatürk’e, Atatürk diyemeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Gazi Mustafa Kemal değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

CHP’nin Atatürk’e ihaneti yeni değildir. Atatürk’e “Atatürk”diyemeyen il başkanları CHP’ye yakışmıyor”ifadelerini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşı tam bağımsızlık mücadelesinin Osmanlı Ocakları olarak örnek aldıklarını belirtip, CHP’nin de kurucusu olduğu liderine sımsıkı sarılması gerektiğini belirtti.

YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Osmanlı Ocakları’ndan Kaftancıoğlu’nun Atatürk Dememesine Tepki Geldi