Otomobil meraklıları Togg’un fiyatı için tahmin yürütüyor

featured

Otomobil meraklıları Togg‘un fiyatı için tahmin yürütüyor. Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg’un heyecanla beklenen satış süreci bu hafta başlıyor. C- SUV modelinin ismi T10X olarak duyuruldu. Başlangıç fiyatı için otomobil meraklıları tarafındanda ilk tahminler gelmeye başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, geçtiğimiz günlerde “Bu hafta Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak” ifadelerini kullandı. Açıklamalar sonrasında Togg fiyatı sorgulamaları hız kazandı. Togg’un ilk C-SUV modelinin ismi T10X olarak duyuruldu. Nisanda teslimatları başlayacak araçların tüm versiyonlarına göre fiyatlarının ise bugün açıklanması bekleniyor. Togg T10X modelinin başlangıç fiyatının 1.090.000 TL olacağı iddia edildi.

TOGG fiyat listesi henüz belli olmadı. Fakat geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile elektrikli araçların matrah limitinin yükseltilmesiyle bazı modellerin fiyatı yeniden yüzde 10’luk ÖTV dilimine girdi ve düştü. Düzenlemenin, Togg’un satış fiyatını da etkilemesi bekleniyor.

Arkadan itişli ve dört çeker olmak üzere iki farklı versiyonla satışa çıkacağı duyurulan Togg’un 160 kW güce sahip arkadan itişli versiyonunun yüzde 10’luk ÖTV dilimine girmesi bekleniyor. Dört tekerlekten çekişli 320 kW güce sahip Togg C-SUV için uygulanacak ÖTV oranı ise yüzde 50 olabilir. Togg’un 160 kW güce sahip versiyonunun fiyatının yaklaşık 1 milyon 100 bin TL ila 1 milyon 300 bin TL arasında olabileceği belirtiliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Otomobil meraklıları Togg’un fiyatı için tahmin yürütüyor