Oxford Üniversitesi 57 Bin Liraya Gönüllü Arıyor

featured

Oxford Üniversitesi daha önce Covid-19 geçirenlere yeniden virüs bulaştırmak için bir klinik deneyi başlatacaklarını duyurdu.  Araştırmaya katılan gönüllüler için 5 bin Sterlin (57 bin TÜrk Lirası) ödeyeceklerini açıkladı.

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden Covid-19’a karşı yeni bir klinik denemesi başlattı. Klinik deneyde önceki bir enfeksiyonun virüse ikinci kez yakalanması halinde nasıl etkilediğini ve insanları korumak için ne tür immunün gerektiğinin cevabı araştırılacak.  Araştırmada Covid-19 atlatmış 18-30 yaş arası 64 gönüllü yer alacak.

Wellcome Trust vakfı tarafından finanse edilen araştırmada 64 gönüllü aranıyor. Her gönüllüye kişi başı 5 bin Sterlin (57 Bin TL) ödeneceği açıklandı. Araştırmaya katılan gönüllüler özel bir hastanede 17 gün süreyle özel karantinada alınacak.  Gönüllülerde düzenli olarak testler yürütülecek ve akciğerleriyle kalplerinin MRI taramaları yapılacak. Semptom geliştiren herkes Regeneron olarak adlandırılan antikor tedavisiyle tedavi edilecek. Fakat başkalarına hastalık bulaştırma riski kalmadığında gönüllülerin taburcu edileceği açıklandı.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Oxford Üniversitesi 57 Bin Liraya Gönüllü Arıyor