Oya Tekin: Sizlerin Sesi Olmak için Çalışacağım

Oya Tekin: Sizlerin Sesi Olmak için Çalışacağım

Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova Belediye Başkanlığı için çalışmalara başlayan Oya Tekin, ilçe halkının beklentilerine cevap verebilecek bir yönetici olma iddiası ile yola çıkıyor. Yerel yönetimde karşılaşılan sorunlara odaklanan Tekin, çözüm odaklı yaklaşımı ve halka dokunan özellikleriyle dikkat çekiyor.

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı olarak uzun yıllardır başta Çukurova olmak üzere Adana’nın tüm ilçe ve mahallerinde hizmetlerini sürdüren Tekin, İlçe Belediye Başkanlığının sunacağı daha geniş olanaklarla Çukurova’nın hizmet bekleyen tüm alanlarında farkını fark ettirmeye hazırlanıyor.

Oya Tekin, bir kadının yerel yönetimlerde daha adil, katılımcı ve kapsayıcı olabileceğini eşit yurttaşlık anlayışı ile çağdaş ve modern bir anlayışın nasıl mümkün olabileceğini kanıtlayabileceğini de ifade ediyor.

Tekin, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi adına önemli adımlar atacak bilgi ve pratik bilgiye yeterince sahip bir lider olarak kendini fazlasıyla kanıtlamış bir kadın. Bunun yanı sıra Tekin, kadınların, çocukların yaşam içerisinde karşılaştıkları zorluklara Yerel Yönetim sınırları içerisinde alternatif çözümler üretebilecek ender potansiyele sahip önemli bir aday.

Bu özellikleriyle Tekin yerelde bir kadın belediye başkanı olarak, toplumun farklı kesimlerine kulak veren ve çeşitli ihtiyaçlar karşısında doğru çözümler sunan bir yönetim anlayışını benimsemekte kararlı olduğunu belirtiyor.

“Belediyeyi Çukurova halkı ile birlikte yöneteceğiz”

Aday adaylığını açıkladığı günden bu yana Tekin, cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılığını vurgulayarak, ilçe yönetimine kadın temsiliyetine bir denge getireceğini belirtiyor.

Yerel Yönetime aday olmaya karar vermeden öncede ilçe sakinleriyle yüz yüze buluşan Tekin, insanlarla yakın diyalog içinde çalışmalarının bugüne has olmadığını belirtiyor. Aday adaylığı netleştikten sonra insanların bir yerel yöneticiden beklentilerini ve önerilerini ayrıca dikkatle dinlediğini belirten Tekin, “Belediyeyi Çukurova halkı ile birlikte yöneteceğiz” dedi.

Doğaya saygılı politikalar

Tekin, doğaya duyarlı, canlı yaşamına saygılı bir Çukurova yaratmak için yola çıktığını belirtiyor. Gerçekleştirmeyi planladığı projelerle ilçe de bir dönüşüm başlatmayı hedeflediğini belirten Tekin, ilçenin doğal güzelliklerini korumayı, yeşil bir gelecek için çaba harcayacağını da belirtiyor.

İlçesinde bir kadın belediye başkanı olarak neleri farklı yapabileceğini göstereceğini belirten Tekin, özellikle ilçe halkının yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Oya Tekin Kimdir?

Tarsus doğumlu olan Oya Tekin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1991 yılında mezun olmuştur.  Çalışma yaşamı adalet mücadelesi içerisinde geçmiş olan Tekin, Adana’da çoklu çalışma ve kurumsal avukatlık ofisini oluşturan ilk kadınlardandır.

Yüksek lisansını Mersin Üniversitesi Kadın Araştırmaları bölümünde yapmıştır.

24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 6.sıra milletvekili adayı olarak seçimlere girmiştir. Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Adana Barosunun mesleki sorunlar, kadın hakları, çevre komisyonlarında görevler almıştır. Çevre, insan ve yaşam hakları konusunda birçok sivil toplum kuruluşunda görevler almıştır. 1990 yılında Adana’da kurulan ilk çevre derneği, Çevre ve Tüketiciyi Koruma Derneği (ÇETKO) bünyesinde yaptığı çalışmalar paralelinde bölgede ilk çevre davalarının açılmasında avukatlık görevi üstlenmiştir.

Mülteci/ sığınmacı hakları konusunda, 2013 yılında  Suriye’den Adana’ya göç eden sığınmacıların hukuki durumu ve toplumla entegrasyonuna ilişkin saha çalışması ile kapsamlı bir çalışma raporu hazırlamıştır.

31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde, kadın muhtar adaylarıyla çalışmalar yapmış, kadının siyaset sahnesindeki mücadelesini görünür kılmak amacıyla “Cam Tavanları Kırıyoruz” isimli kitabını yazmıştır.

Av. Celal Tekin ile evli olan Oya Tekin, üç çocuk annesidir.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Oya Tekin: Sizlerin Sesi Olmak için Çalışacağım