Özbekistan’da 6 Aya Kadar Olan Hapis Cezası Kaldırıldı

featured

Özbekistan’da 6 aya kadar olan kısa süreli hapis cezası kaldırılırken, bunun yerine “kamu yararına çalışma” cezası uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından daha önce imzalanan kararname kapsamında, ülke parlamentosu tarafından hafta içinde görüşülerek kabul edilen “Vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunmasının garanti edilmesine ilişkin kanun maddesinde” yapılan değişiklik yürürlüğe girdi.

Buna göre, mahkeme tarafından suçlu bulunan şahıslar için 1 ila 6 ay arasında değişen kısa süreli hapis cezası uygulaması iptal edilirken, yerine “kamu yararına çalışma” cezası getirildi. Yeni düzenlemeye göre ayrıca sanıkları en fazla gözaltında tutma süresi 72 saatten 48 saate, tutukluluk süresi ve ev hapsi cezasının en üst sınırı ise 12 aydan 7 aya indirildi.

Yasa değişikliğine göre, bazı cezalar hafifletilirken, sosyal tehlikesi büyük olmayan bazı suçlar da suç olmaktan çıkartıldı. Tarafların barışması veya uzlaşması durumunda cezalandırılmaması uygulaması da başlatıldı.

Trt Haber

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özbekistan’da 6 Aya Kadar Olan Hapis Cezası Kaldırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.