• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Özbekistan’da Milletvekillerine “milli kıyafetler giyin” Teklifi

featured

Özbekistan Ulusal Üniversitesi, Yenilikçi Teknolojiler Merkezi Başkan yardımcısı Doçent Dr. Miryakub Haydarov, meclisteki kıyafet yönetmeliğine geleneksel kıyafetler giyme zorunluluğu eklenmesi teklifinde bulundu.

Özbekistan Ulusal Üniversitesi, Yenilikçi Teknolojiler Merkezi Başkan yardımcısı Doçent Dr. Miryakub Haydarov, meclisteki kıyafet yönetmeliğine geleneksel kıyafetler giyme zorunluluğu eklenmesi teklifinde bulundu. Miryakup Haydarov, milletvekillerinin Avrupalı gibi giyinmemesi gerektiğini belirtti.

Haydarov milletvekillerinin yaz aylarında ipek “çapan“, kış aylarında ise yünlü “çekmen” adlı milli kıyafetleri giymesini teklif etti. Miryakub Haydarov ayrıca okullarda öğrencilerin giydikleri üniformların da milli ruhtan yoksun olduğunu belirtti. Haydarov, Avrupalılar gibi giyinmenin mili kültüre zararlı olduğunu savundu. Haydarov, milli kıyafetler giyen milletvekillerinin çalışma azimlerinin de artacağı ve bu değişikliğin mental olarak da katkı sağlayacağını savundu.

Yine de Doçent Dr. Haydarov bu teklifinin sadece bir fikir alışverişinden ibaret olduğunu buna meclisin karar vermesi gerektiğini belirtti. Çapan, ülkemizde kaftan olarak tanımlayabileceğimiz Türk yurtlarında yaygın bir milli kıyafet olarak biliniyor. Ayrıca doppa, bel bağı ve çekmen de Özbeklerin önemli milli kıyafetlerinden sayılıyor.

Kaynak:QHA

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özbekistan’da Milletvekillerine “milli kıyafetler giyin” Teklifi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.