Özbekistan’dan Ukrayna’ya İnsani Yardım

Özbekistan'dan Ukrayna'ya İnsani Yardım

Özbekistan, Ukrayna’ya destek olmaya devam ediyor Özbekistan, Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna topraklarında yaşayan halka yönelik saldırılarına karşı mücadele eden Ukrayna’ya insani yardım elini uzattı. Özbekistan hükümeti ve sivil toplum kuruluşları, Ukrayna’ya 10.5 tonluk bir insani yardım paketi gönderdi. Uluslararası Ukrayna-Özbek Dostluk Derneği Başkanı Lubomir Başinskıy, 18 Ağustos’ta Özbekistan’dan hareket eden yardım konvoyunun Ukrayna’ya ulaştığını duyurdu.

Yardım paketinin içinde, Ukrayna halkının kış şartlarında ihtiyaç duyacağı kışlık kadın ve çocuk spor ayakkabıları, çocuklar için triko ürünleri gibi giyim eşyaları yer aldı. Ayrıca, sağlık sektörüne destek olmak amacıyla tıbbi şırıngalar, tıbbi pamuk yünü ve infüzyon sistemleri gibi tıbbi malzemeler de gönderildi. Yardım malzemelerinin değeri yaklaşık 27 bin dolar olarak açıklandı.

Özbekistan’dan yola çıkan insani yardım TIR’ları, Lviv bölgesinin Drohobıç ilçesindeki idare merkezine teslim edildi. Buradan da yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Özbekistan, daha önce de Nisan 2022 ve Haziran 2022’de Ukrayna’ya insani yardım göndermişti. Özbekistan’ın bu insani girişimi, Ukrayna halkının yanında olduğunu gösterdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özbekistan’dan Ukrayna’ya İnsani Yardım