Özgür Özel’den CHP Genel Başkanlığına Adaylık Sinyali

Özgür Özel’den CHP Genel Başkanlığına Adaylık Sinyali

CHP Genel Başkanlığına aday olacağı sinyalleri veren Özgür Özel, partideki ‘değişim’ ihtiyacını dile getirdi. CHP’nin yüzde 25’in üzerine çıkması gerektiğini söyleyen Özel, “Bu partiyi bir cam tavan varmış gibi görmek istemiyorum. CHP’yi yüzde 20-25 arasında sıkıştıramayız. Bir atılım yapmak zorundayız.” dedi. Halk TV’de katıldığı bir programda Özel, “Bu atılımı kimin genel başkanlığıyla yapacaksak onun genel başkan olması lazım. Ben bu partinin bir daha seçim kaybetmemesi için, ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Genel başkanlık mı gerekiyor, genel başkanlık… Ben bu insanlara kaybeden bir takımda yer almak istemiyorum. Ben bu insanların artık mutlu olmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Özel, 14-28 Mayıs seçimlerinde yaşanan yenilgi ve parti içindeki kriz nedeniyle duygusal bir kopuş yaşandığını da kabul etti. “Birincisi her paylaşımın altına bakıyoruz. Ben de bakıyorum. Binlerce onlarca sayfalarca ‘tam hissettiğimiz bu’ mesajları aldım. Kopuş fena bir şeydir. Bu başka bir şeydir. Sakince çıkıp uzaklara gitme meselesine bir çözüm bulmamız lazım. Türkiye’nin neresine giderse git insanlar bir şey bekliyor. Bu duygusal kopuş her yerde var. Duygusal Kopuş var. Yok demekle olmaz. Meseleyi seçmene yüklemek, anlamamak doğru değil. Her seçim sonucu seçmenin size yazdığı bir mektup var. Onu açıp satır satır okuyacaksınız. Bunu yaptığınıza ikna olurlarsa kopmazlar. Sizi değiştirirler ama kopmazlar. Önemli olan ve beni iten mesele ‘duygusal kopuş’ meselesi.” şeklinde konuştu.

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da görüşlerini paylaştı. “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız tekrar aday olduğu takdirde ben kazanacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özgür Özel’den CHP Genel Başkanlığına Adaylık Sinyali